18 Απριλίου 2019

Η επιστροφή ενός θρύλου!! Το ολοκαίνουργιο All Star Pro BB (official preview)

Μετά τη δυναμική επάνοδο της Puma και της New Balance στη κατηγόρια των μπασκετικών υποδημάτων σειρά παίρνει η Converse που πραγματοποιεί για την δική της (μια ακόμη) επιστροφή με από μια παύση που έκανε από το μπάσκετ. Όταν τον περασμένο Νοέμβριο η Converse ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον Kelly Oubre τότε πυροδοτήθηκαν οι φήμες ότι η Cons θα ξεκινούσε εκ νέου το τμήμα μπάσκετ που ήταν αδρανές από το 2012. Αυτές αποδείχθηκαν τελικώς 100% αληθείς κι έτσι επιστρέφουν επισήμως στα παρκέ με μια νέα σιλουέτα, το Converse All-Star Pro BB. 
Το Converse All-Star Pro BB "συνέλαβε" ο περιβόητος σχεδιαστής της Nike Eric Avar o οποίος συνεργάστηκε με τον Thomas Bell και την ομάδα του στη Converse για έναν ολόκληρο χρόνο ώστε να δημιουργήσουν το Pro BB. Το πάνω μέρος του έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ένα μόνο στρώμα πλέγματος το λεγόμενο Nike Quadifit το οποίο περιγράφεται σαν ένας σύγχρονος καμβάς που παρέχει εξαιρετική απομόνωση και 1-to-1 fit. Η ενδιάμεση σόλα του είναι αποσπώμενη και φέρει υπερυψωμένα περιμετρικά άκρα ενώ σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή αναφέρεται πως πρόκειται για React-core ακριβώς ίδια δηλαδή με αυτή που υπήρχε στο Kobe NXT 360. Το μοτίβο χάραξης της ενιαίας εξωτερικής σόλας είναι ένα 70s μοτίβο με διαμάντια κι έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βέλτιστη συγκράτηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το Converse All-Star Pro BB έχει επινοηθεί βασιζόμενο στη πλούσια κληρονομιά της εταιρείας κι ως εκ τούτου έχει στηριχθεί σε δύο περασμένους κωδικούς της. Γονίδια του θρυλικού Chuck Taylor All Star "εμφανίζονται" πρωτίστως στο πλαίσιο-φιγούρας του παπουτσιού, στο patch στην εσωτερική πλευρά αλλά και στο σιρίκι στη περίμετρο της εξωτερικής σόλας ενώ οι οδηγοί για τα κορδόνια και φυσικά το Star Chevron λογότυπο που εμφανίζεται στην εξωτερική πλευρά προέρχονται από το επίσης θρυλικό Pro Leather.
Με το συνδυασμό της κληρονομιάς της Converse και της τεχνολογίας της Nike, η μάρκα ελπίζει ότι το All-Star Pro BB θα εισέλθει μια νέα εποχή. Το Converse All-Star Pro BB αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο με τιμή εκκίνησης τα 140 δολάρια.