1 Απριλίου 2019

Testing Adidas Pro Vision

Η Adidas μετά την ολοκλήρωση της πολυετούς συνεργασίας της με το NBA αποφάσισε να εστιάσει το ενδιαφέρον της στην εξέλιξη αλλά και την επέκταση της μπασκετικής της συλλογής. Μια λοιπόν απ' τις αρμοδιότητες της περιβόητης Brooklyn Creator Farm είναι ο σχεδιασμός της νέας γενιάς μπασκετικών κι η εκκίνηση έγινε με το Adidas Crazy BYW X. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 2018 η BCF παρουσίασε τρία νέα performing μοντέλα εντελώς διαφορετικά αναμεταξύ τους τόσο από κατασκευαστικής προσέγγισης όσο κι από πλευράς τιμής χρέωσης. Το οικονομικά προσιτότερο και συνάμα πιο basic σαν κατασκευή ήταν και είναι το Adidas Pro Vision.
Το Adidas Pro Vision εκ πρώτης όψεως μπορεί να δείχνει λίγο ιδιαίτερο όμως σαν κατασκευή είναι σχετικά απλουστευμένη. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως το κέλυφος του παπουτσιού αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά μέρη, ένα toe cap από ψευτό-suede, μια αφράτη γλώσσα από mesh που ναι συνδεδεμένο στο toe cap, ένα ενιαίο πλαίσιο στήριξης από textile mesh που περιλαμβάνει τις πλευρές αλλά και τη πρύμνη του παπουτσιού και τέλος δύο midfoot cages που θυμίζουν κάπως το σήμα της Adidas Performing. Η γλώσσα λειτουργεί ωσάν "καπάκι" ενώ τα cages στα άκρα των οποίων υπάρχουν οι οπές των κορδονιών εγκλωβίζουν κυριολεκτικά το πόδι του χρήστη. Για τη δόμηση της φαρδιάς ενδιάμεσης σόλας που σε κατά τόπους σημεία της είναι υπερυψωμένη ή παχύτερη για λόγους ευστάθειας, έγινε αποκλειστική εκμετάλλευση του πάντα αξιόπιστου απορροφητικού υλικού Bounce. Το project ολοκληρώνει μια μονοκόμματη εξωτερική σόλα για τη πρόσφυση της οποίας επιλέχθηκε το μοτίβο χάραξης που υιοθετήθηκε απ' όλους τους μπασκετικούς κωδικούς που κυκλοφόρησε φέτος η Three Stripes (βλέπε Harden Vol. 3, N3XT L3V3L, Dame 5, Marquee Boost κ.ά.)!
Το Adidas Pro Vision έχει καταφθάσει στην ελληνική αγορά σε υπεραφθονία χρωματισμών ενώ η αρχική του τιμή δεν ξεπερνά τα 100 ευρώπουλα. Προτού αποφασίσετε να τα κάνετε δικά σας θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στο ένα και μοναδικό performing βιντεάκι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ώστε να είστε υποψιασμένοι σχετικά με το συμπαθές μοντέλο της B/C/F.