29 Μαρτίου 2014

Testing Nike Zoom Hyperfuse 2013

Ποιος είπε ότι η Nike δεν έχει δημιουργήσει μια σειρά μπασκετικών παπουτσιών με βασικό τους στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη αναπνευσιμότητα του ποδιού? Το 2010 η Nike σχεδίασε τα Zoom Hyperfuse που αποτέλεσαν κατά κάποιο τρόπο το αντίπαλο δέος των πολύ πιο επιτυχημένων Adidas Crazy Light. 
Προς το τέλος του 2013 παρουσιάστηκε το τέταρτο Hyperfuse με τη κωδική ονομασία Zoom Hyperfuse 2013. Σχεδιαστικά δείχνει πιο ελκυστικό από το Zoom Hyperfuse 2012, όμως τα περίεργα - και μη λειτουργικά - τριγωνάκια που υπάρχουν στο πίσω τμήμα του παπουτσιού (μέρος του heel tab) με ξενίζουν ιδιαίτερα θα έλεγα. Το παπούτσι διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία των προγόνων όπως, fuse υλικό για την κατασκευή του κελύφους του, αρκετές μικρές τριγωνικές οπές για περισσότερη αναπνευσιμότητα του ποδιού ενώ διατηρήθηκε το απλό αντικραδασμικό σύστημα με τον ένα μόνο θύλακα Zoom στο εμπρόσθιο μέρος του πέλματος. Μοναδική καινοτομία του αποτελεί το Adaptive Fit που ουσιαστικά αποτελεί ένα αποσπώμενο τμήμα του παπουτσιού το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα από το υπόλοιπο μέρος για να προσφέρει αποτελεσματικότερο κράτημα του ποδιού μέσα στο παπούτσι.
Το μοντέλο δοκιμάστηκε από τους "ειδικούς" και αξιολογήθηκε ως αρκετά ικανοποιητικό και κατάλληλο και για ανοιχτά γηπεδάκια μπάσκετ. Τα δύο βιντεάκια που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν αρκετά ώστε να αποφασίσετε αν τα Hyperfuse 2013 αξίζουν της προσοχής - αλλά και των ευρώ - σας.