19 Μαρτίου 2014

Reebok Question 14 & Reebok Kamikaze IV (teaser)

Πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες δύο παπουτσιών της Reebok τα οποία αποτελούν συνέχειες δύο παλαιότερων επιτυχημένων σειρών της εταιρείας. Το Reebok Question 14 αν και δε φέρει τη χαρακτηριστική κωδική ονομασία Answer, αποτελεί εντούτοις τη συνέχεια της σειράς παπουτσιών του Allen Iverson από τη Reebok. Πέρασαν έξι χρόνια από τα τελευταία Answer που φόρεσε το αλάνι ως παίχτης μάλιστα των Detroit Pistons. Απ' ότι διακρίνουμε στη φωτογραφία πιθανόν το επάνω μέρος να είναι από δέρμα ή κάποιο συνθετικό σε συνδυασμό με 3D Fuseframe υλικό περιμετρικά. Για να ακολουθήσει την τάση που επιτάσσει για αρκετό "αερισμό" του ποδιού σχεδιάστηκαν κάποιου είδους "βράγχια" στα πλαϊνά μέρη. Ωραία λεπτομέρεια η γλώσσα που παραπέμπει στο ορίτζιναλ Question.
Η άλλη σειρά παπουτσιών που αποφάσισε να "αναγεννήσει" η Reebok είναι εκείνη του Shawn Kemp. Συνολικά ο "Βροχοποιός" φόρεσε έξι παπούτσια με το σήμα της Reebok, δύο με τη κωδική ονομασία Kamikaze, τρία με τη ονομασία Reignman και ένα ως Shroud (τελείως άκυρη ονομασία). Το τελευταίο Kamikaze φορέθηκε απ' τον αθλητή πριν από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια όντας παίχτης των Cleveland Cavaliers. Το IV Kamikaze φαίνεται να διατηρεί ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από τα πρώτα δύο παπούτσια της σειράς (για το ζιγκ-ζαγκ αναφέρομαι) τα οποία σε συνδυασμό με κάποιες νεότερες τεχνολογίες που διακρίνονται όπως το mesh στα πλαϊνά μέρη και το 3D Fuseframe, το κάνουν αρκετά ελκυστικό θυμίζοντας λίγο από Air Jordan ΧΧ8 SE. Κοινό χαρακτηριστικό πάντως των δύο αναφερθέντων μοντέλων φαίνεται να είναι η εξωτερική σόλα με το δεύτερο να "φοράει" ημιδιάφανη εκδοχή της. 
Τώρα κατά πόσο η Reebok είναι πραγματικά διατεθειμένη να ακολουθήσει τα βήματα της Nike που αποφάσισε να σχεδιάσει τη συνέχεια σειράς παπουτσιών ενός αθλητή που έχει εδώ και καιρό αποσυρθεί (βλέπε Penny) δε το γνωρίζω. Ας ελπίσουμε ότι δε θα ακολουθήσουν τη μοίρα των Shaqnosis 2 τα οποία με το που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο δεν απέσπασαν τις θετικότερες κριτικές και αμέσως αποσύρθηκαν σαν ιδέα.