7 Νοεμβρίου 2013

Air Jordan Melo M9

Με τον Carmelo Anthony στη δεύτερη γεμάτη σεζόν του με την φανέλα των New York Knicks, οι προσδοκίες για τη νέα αγωνιστική περίοδο υπήρξαν κάτι παραπάνω από αυξημένες. Εξαιτίας της μεγάλης αναγνωρισιμότητας που τυγχάνουν οι Knickerbockers αλλά και ο ίδιος ο παίχτης, η Jordan Brand αποφάσισε να δημιουργήσει για τη "ναυαρχίδα" των εν ενεργεία παιχτών της ένα παπούτσι υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής. Έτσι λοιπόν για την αγωνιστική σεζόν 2012 - 2013 το νούμερο 7 των Knicks θα φορούσε τα Jordan Melo M9. Lock and launch...
Το ένατο Melo διατήρησε τη σιλουέτα του προκατόχου του η οποία όμως υπέστη σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις. Ξεκινώντας από κάτω, διατηρήθηκε ο θύλακας Zoom στο εμπρόσθιο μέρος ενώ τοποθετήθηκε επίσης Zoom και στη περιοχή της φτέρνας (στο Melo M8 υπήρχε Air σόλα). Αυτό που θα παρατηρήσετε και από τις κάτωθι φωτογραφίες είναι ότι το εμπρόσθιο Zoom προεξέχει λίγο περισσότερο από την επιφάνεια της σόλας οπότε σίγουρα θα αισθανθείτε την τεχνολογία σε κάθε βήμα αλλά και σε κάθε "προσγείωσή" σας. Το επάνω τμήμα ουσιαστικά αποτελείται από συνδυασμό τριών υλικών, δέρματος, καλωδίων Flywire και μιας εσωτερικής "κάλτσας" (inner bootie). Τα τρία αυτά υλικά "περιπλέκονται" μεταξύ τους και συνεργάζονται άψογα προσφέροντας το καλύτερο δυνατό "κράτημα" στον αθλητή. Οι μεγάλες οπές στο δέρμα πέραν του να εξυπηρετούν τα καλώδια Flywire αυξάνουν και την αναπνευσιμότητα του ποδιού, στοιχείο που ολοφάνερα έλειπε από τον προγονό του. Τέλος, έχει τοποθετηθεί και ένα μικρό πλαστικό τμήμα στην εξωτερική μεριά του παπουτσιού που εμποδίζει την υπερβολική κλήση του αστραγάλου κατά τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.
Το σχέδιο εμπνεύστηκε ο Justin Taylor της Jordan Brand και ουσιαστικά αποτελεί συνδυασμό του πάθους του Carmelo για τα ρολόγια τελευταίας τεχνολογίας και της αγάπης του για τους σούπερ ήρωες που φορούν συνήθως κάποια πανοπλία (πχ Ironman). Τα στραπ από Flywire σχηματίζουν το Μ και είναι συνδεδεμένα με τα υπόλοιπα υλικά του επάνω τμήματος (δέρμα και inner bootie) ώστε να παραπέμπουν στο μπρασελέ των ρολογιών. Αν τώρα σας αποκαλύψω ότι στο πίσω τμήμα η μικρή επιφάνεια δέρματος που περιέχει το Jumpman λογότυπο παραπέμπει στο καντράν των ρολογιών με τα σημάδια υποδιαίρεσης μάλιστα στις 12, 3, 6 και 9 θα το βρείτε κάπως υπερβολικό?Κι όμως....! Ανεξαρτήτως χρωματικού συνδυασμού όμορφη πινελιά αποτελεί και το λουστρίνι που έχει τοποθετηθεί στη περιοχή των δαχτύλων και προσδίδει μια πολυτέλεια στο μοντέλο.
Το Melo M9 πρωτοφορέθηκε στο Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι των Knicks με τους Lakers σε γκρι απόχρωση, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 έγινε και η επίσημη παρουσίασή του στα χρώματα της ομάδας του. Έκτοτε εμφανίστηκαν αρκετοί συνδυασμοί με τον λευκό-πορτοκαλί χρωματισμό να κλέβει κυριολεκτικά τη παράσταση. Αν και το Melo M9 διαθέτει όλες τις νέες τεχνολογίες εντούτοις το υψηλό χρηματικό τίμημα καθώς και η απουσία κάποιου ελκυστικού χρωματικού αποτέλεσαν αποτρεπτικούς παράγοντες απόκτησής τους. Αυτά ίσχυαν έως τη στιγμή που επιτέλους ο μαύρος-λευκός-κόκκινος συνδυασμός εμφανίστηκε σε Outlet κατάστημα της Nike και δε δίστασα ούτε στιγμή. Εσείς?