17 Απριλίου 2023

KD 16 goes to Arizona! (official & unofficial photos)

Εμείς μπορεί ακόμη να γιορτάζουμε όμως στο Αμέρικα τα Playoffs έχουν ήδη ξεκινήσει κι ως είθισται αυτή την εποχή σκάει μύτη σχεδόν από το πουθενά το καινούργιο KD! Η Nike μόλις προχθές εμφάνισε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του KD 16 έχοντας για φόντο την έρημο της Αριζόνα, νέου σπιτιού του Durantula. Μάλιστα στο πρωινό παιχνίδι των Suns με τους Clippers o τέως τέως Νεοϋορκέζος ντεμπούταρε τα νέα του πατούμενα. 
Το Nike KD 16 φιλοδοξεί να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής του KD 15 γι' αυτό κι αποτελεί πιστή κόπια του τελευταίου. Ίδιο σε κοψιά και μπόι με το 15αρι με το double knit πλαίσιο όπως πριν μόνο που τώρα ολόκληρη η περίμετρός του καλύπτεται από συνθετικό δέρμα με σημεία του να εκτείνονται επάνω στο πλαίσιο αντικαθιστώντας ουσιαστικά τις ξέχωρες πλευρικές TPU μπαριέρες που διέθετε το προηγηθέν πια KD. Η ενδιάμεση σόλα του δείχνει να χει περίπου το ίδιο πάχος οπότε ποντάρω πως θα ναι και πάλι από phylon έχοντας βεβαίως Zoom Air strobel σε όλο το μήκος της. Ανανεωμένο και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας που δεν είναι από herringbone αλλά συνίσταται από μικρούς κρατήρες κάτι που είδαμε και σχετικά πρόσφατα στο New Balance BB Foam. Στο κατάμαυρο χρώμα που προτίμησε να τα φορέσει ο Durant δείχνουν πολύ φθηνά σαν sample σε αντίθεση με τους άλλους χρωματισμούς που είναι πολύ συμπαθείς. Σχεδιαστικά τολμώ να πως ότι μοιάζει με κράμα KD 15 και Air Max Penny 2!
Λογικά πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του KD 16 κι ίσως μάθουμε τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας του.