12 Ιανουαρίου 2023

Testing Puma TRC Blaze Court

Η Puma μπορεί να μη συναγωνίζεται (ακόμη) σε αριθμό τις signature σειρές των Nike ή Adidas παρ' όλα αυτά φροντίζει να ανανεώνει τακτικά τη υποκατηγορία των team models. Ένα από τα πιο πρόσφατα και χαμηλού κόστους μοντέλα που αξίζει κάποιος να τσεκάρει είναι το Puma TRC Blaze Court που "τυγχάνει" να προτιμάει το τελευταίο διάστημα ο Kyle Kuzma. Και αυτός ο κωδικός όπως κι αρκετοί απ' του κωδικούς που χει παρουσιάσει η Puma στο come-back που επιχειρεί, είναι εμπνευσμένος απ' το παρελθόν του γερμανικού brand.
Το Puma TRC Blaze Court είναι μια καθ' όλα σύγχρονη και low-budget κατασκευή με λιγοστά μεν αλλά τίμια υλικά. Διαθέτει ένα ημίψηλο πλαίσιο, εξ' ολοκλήρου από παλαιού τύπου mesh όπου κατά τόπους σημεία (toe-cap, Formstrip) είναι ενισχυμένα με συνθετικά υλικά που ποικίλουν ανάλογα την έκδοση. Οι λεπτές TPU μπαριέρες που χουν ραφτεί στη εξωτερική πλευρά έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο ιδίως η αυτή (μπαριέρα) που φαίνεται να λειτουργεί σαν heel counter αλλά δεν είναι αφού αυτό περιέχεται εντός του πλαισίου. Σύμφωνα με τα επίσημα λεγόμενα της Puma, η ενδιάμεση σόλα έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με το παμπάλαιο σύστημα Trinomic χωρίς βέβαια να εκμεταλλεύεται ξεπερασμένα υλικά. Έχουμε λοιπόν μια μετρίου πάχους ενδιάμεση σόλα από ProFoam+ αφρώδες υλικό και στη φτέρνα της είναι εγκατεστημένο ένα τετράγωνο Pebax μαξιλαράκι στα πρότυπα περίπου των MB.01 και Rise Nitro. Για την χάραξη της εξωτερικής σόλας με τα τρία διάκενα, επιλέχθηκε ένα πολυκατευθυνόμενο μοτίβο χάραξης που απαρτίζεται από ομάδες σύντομων ευθείων γραμμών που "τρακάρουν" η μία την άλλη. Σα σχέδιο το Blaze Court είναι ιδιαίτερο έχοντας αντλήσει έμπνευση από το διαχρονικό Trinomic Blaze of Glory του 1990 που τότε λανσαρόταν ως παπούτσι γενικότερης άθλησης (training)!
Το Puma TRC Blaze Court σουλατσάρει εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί σε πολύ καλή τιμή ιδίως τώρα που διανύουμε τη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. Αν σκέφτεστε την αγορά του, σας συνιστώ να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα performing βιντεάκια που έχω συγκεντρώσει.