22 Ιανουαρίου 2023

Puma has another Rider for the Courts! (official photos)

Μετά από τις back-to-back δημοσιεύσεις σχετικά με νέα  μπασκετικά της New Balance σειρά παίρνει η Puma. Σε επίσημο ασιατικό site της Puma έχει ξεκινήσει να διατίθεται το τρίτο κατά σειρά Court Rider και κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε τη πρώτη μπασκετική μη-signature συλλογή εκ μέρους των Γερμανών. Οι ασιατικές αγορές προφανώς προηγούνται των υπολοίπων.
Το Puma Court Rider Chaos είναι ο φυσικός διάδοχος του Court Rider 2.0 κάτι που νομίζω ότι κάνει μπαμ. Έχουμε ένα μπασκετικό σχεδόν με τα ίδια υλικά κατασκευής αλλά σε διαφορετικές αναλογίες με το ποσοστό του foam να δείχνει αυξημένο. Mesh συνοδευόμενο από συνθετικό δέρμα είναι τα μόνα υλικά που συνθέτουν το πλαίσιο του Chaos με το mesh να αλλάζει σε ένα είδος jacquard ανάλογα την έκδοση. Η ενδιάμεση σόλα του είναι και πάλι από Rider foam κι είναι κάποια χιλιοστά ψηλότερη από πριν όμως φυσιογνωμικά δε διαφέρει πολύ από τον προκάτοχό του. Το ίδιο μπορεί να επικαλεστεί κάποιος και για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας με τα Formstrip λογότυπα και την επαναλαμβανόμενη αναφορά της φίρμας που σχηματίζουν το κλασικό herringbone. Σα φιγούρα το τρίτο Puma Court Rider μου είναι περισσότερο συμπαθές σε σχέση με το Rider 2.0 αλλά όχι ομορφότερο από το πρώτο Court Rider. Τα δύο Formstrip logos που αλληλοσυμπληρώνονται είναι πανέμορφα σαν ιδέα και κάτι που αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν της συλλογής.
Το Puma Court Rider Chaos όπως ανέφερα και στον πρόλογό μου διατίθεται ήδη από το επίσημο site της Puma στη τιμή των 829 Γουάν ήτοι 113 Euro!