22 Απριλίου 2020

Testing Nike PG 4

Η αθλητική δραστηριότητα τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει πάει περίπατο και για να ακριβολογούμε έχει αράξει για τα καλά στον καναπέ. Όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και επιστρέψουμε - έστω κι εν μέρει - στη κανονικότητά μας ξαναφορώντας τα μπασκετικά μας, τα Nike PG 4 φαντάζουν ως η πιο ενδεδειγμένη λύση μιας και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Μετά το best-selling PG 3 ο σχεδιαστής Tony Hardman σε συνεργασία με τον Clipperάτο πια Paul George έχουν να σας προτείνουν ένα πλήρως ανακατασκευασμένο PG που διαφέρει με ότι έχει προηγηθεί από την έως τώρα σειρά.
To Nike PG 4 είναι μια ελλιποβαρής κατασκευής που περιέχει όμως όλα τα απαραίτητα υλικά που επιτάσσουν τα σύγχρονα μπασκετικά. Το άνωθεν μέρος του PG συνίσταται από δύο επίπεδα υλικών, ένα σύνηθες ελαστικό bootie υπόστρωμα όμοιο μ' αυτό που διέθετε το Air Jordan XX8 μόνο που στη περίπτωσή μας "καπαρώνεται" από ένα διχτυωτό πλαίσιο δύο διαφορετικών πλέξεων. Τα 2,5/4 του mesh πλαισίου εμφανίζουν πολύ πυκνή πλέξη και καλύπτουν όλη την εξωτερική πλευρά συν μέρος από το κουτουπιέ ενώ στο εναπομείναν κομμάτι του η ύφανση είναι πολύ πιο αραιή. Συνδετικός κρίκος των δύο "κόντρα χαρακτήρων" αποτελεί το φερμουάρ που σφίγγει πάνω από τα κορδόνια για στήριξη και συγκράτηση του ποδιού, μια πατέντα που έχουν δει ουκ ολίγες φορές. Η αντικραδασμική προστασία που περιείχε το KD 12 εφαρμόστηκε και στο PG 4 αλλά σε μια παραλλαγή του καθώς αντί του Zoom Air strobel εδώ έχουμε έναν προσχηματισμένο αεροθάλαμο Nike Air ραμμένο κατά μήκος όλο του παπουτσιού. Όλα τα προανεφερθέντα συστατικά βρίσκονται τοποθετημένα επάνω σε μια μετρίου πάχους midsole από phylon υλικό ενώ κι αυτή με τη σειρά της κάθεται πάνω σε μια μονοκόμματη εξωτερική σόλα με τους εκατοντάδες μικρούς κύκλους να αποτελούν το μοτίβο χάραξής της. Σα σχέδιο το Nike PG 4 είναι κάτι το συνηθισμένο αλλά από τις μέχρι τώρα εκδόσεις το διττό πρόσωπο του κελύφους σε συνδυασμό με τις χρωματικές δυνατότητες που προσφέρει το συμπαγές mesh δίνουν στο μοντέλο έναν πιο premium αέρα.
Η ανακοίνωση του ερχομού του Nike PG 4 εκδόθηκε μόλις τη 5η ημερολογιακή μέρα του τρέχοντος έτους. Στην εγχώρια αγορά έχει καταφθάσει εδώ κι αρκετό καιρό και σχεδόν σε όλες τις χρωματικές εκδόσεις που χε προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει πριν ξεκινήσει το lockdown. Αν πρόκειται να ξοδευτείτε για να το αποκτήσετε ελέω προσφορών θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα ακόλουθα performing βιντεάκια ώστε να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.