3 Απριλίου 2020

Η νέα σεζόν εκκινεί κι επίσημα με το KD 13! (official photos)

Μπορεί η πανδημία του Covid-19 να χει παγώσει κάθε είδους αθλητική και μη δραστηριότητα δε κατάφερε όμως να εμποδίσει τον επικείμενο ερχομό του νέου και πολλά υποσχόμενου Nike KD 13. Η αμερικάνικη εταιρεία μόλις χθες ανακοίνωσε κι επίσημα την κυκλοφορία του 13ου μοντέλου της signature σειρά του "Slim Reaper" γεγονός το οποίο είχατε πληροφορηθεί προ καιρού από το παρόν ιστολόγιο. Ο KD ξεπέρασε τον σοβαρότατο τραυματισμό του κι έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις φορώντας το νέου του πατούμενο που αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του κοινού από τις 6 Απριλίου. "Ain't broke, don't fix"!
Το Nike KD 13 αποτελεί ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη και στιβαρότερη εκδοχή του περσινού KD 12 για το οποίο τα σχόλια ειδικών και μη ήταν διθυραμβικά. Το εξαιρετικά λεπτό Qual-Axial Flywire υφαντό που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι για τη δόμηση του πλαισίου έδωσε τη θέση του σ' ένα είδους ύφασμα (textile mesh ίσως) που δείχνει ανθεκτικότερο ενώ στη περίμετρό του έχει προστεθεί μια λωρίδα από nubuck ίδια ακριβώς μ' αυτή που υπήρχε στο Nike Kobe A.D. Mid. Τέλος, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα heel clip σαν του KD Trey 5 IV προερχόμενο από συνθετικό υλικό που συνεισφέρει στο αναγκαίο αλλά πάντα απαραίτητο lockdown. Όπως ορθά είχα υποθέσει σε προγενέστερη ανάρτησή μου το αντικραδασμικό σύστημα του καινούργιου KD δεν έχει υποστεί τρομερές αλλαγές. Έχουμε λοιπόν μια midsole από phylon υλικό που περιέχει έναν ορθογώνιο Zoom Air θύλακα στο forefoot ο οποίος έρχεται σε άμεση επαφή με το καινοτόμο Zoom Air strobel-board που ναι συνδεδεμένο το κέλυφός του. Την κατασκευή ολοκληρώνει μια μονοκόμματη εξωτερική σόλα όπου για την πρόσφυσή της επιστρατεύθηκε το μοτίβο χάραξης του Nike PG 3 ελαφρώς παραποιημένο. Ο Ross Klein που επιμελήθηκε τη κατασκευή του KD 13 θεωρώ πως σχεδίασε μια στιβαρότερη και συμβατότερη εκδοχή του KD 12 που οριοθετείται από τις γραμμές του A.D. Mid. Να σημειωθεί πως πέραν των swoosh και του KD λογότυπου διακρίνουμε και το νούμερο "7", τον νέο αριθμό που επέλεξε να κοσμεί την εμφάνιση της νέας του ομάδας.
Στο χθεσινό επίσημο ανακοινωθέν της Nike πέραν των βασικών πληροφοριών για το KD 13 μάθαμε και για τους πρώτους πέντε χρωματισμούς που θα κυκλοφορήσουν. Εκείνο στα χρώματα των Nets θα εμφανιστεί πρώτο στις 6 Απριλίου και λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι χρωματισμοί του, το μαυρο-μπλέ "Planet of Hoops", το αλυσιδωτό "Hype", το πρασινωπό "Chill", το λευκό "Home" και το κλασικό "Bred". Η αρχική τιμή διάθεσης του KD 13 θα είναι τα 160 δολάρια.