15 Αυγούστου 2018

Nike Kobe A.D. Exodus (?): Αυτό είναι το νεότερο και πιο παλαβό Kobe!! (preview)

Μπορεί η σειρά Kobe A.D. να μετρά μόλις δύο χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ωστόσο όμως σχεδόν κάθε εξάμηνο με οκτάμηνο παρουσιάζει κι από ένα νεότερο κωδικό της. Μετά το ισχνό ξεκίνημα που έκανε το ορίτζιναλ A.D. ακολούθησε μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα το φουτουριστικό A.D. NXT και καπάκι το A.D. Mid που επανέφερε την εμπιστοσύνη στη σειρά του Kobe. Η ανοδική πορεία της σειράς συνεχίστηκε με το A.D. NXT 360 ενώ πριν από τρία 24ωρα ο γνωστός "μαρτυριάρης" και νυν "προδομένος" DeRozan αποκάλυψε το πέμπτο μοντέλο της σειράς.
Nike Kobe A.D. Exodus φημολογείται πως είναι η πλήρης κι επίσημη ονομασία αυτού του νέου μοντέλου κι εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς πως αποτελεί μια τρόπον τινά off-white έκδοση με στοιχεία τόσο από τη μαμά σειρά όσο κι από κείνη του Kyrie Irving. Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες θεωρώ πως το άνωθεν μέρος του Exodus (?) αξιοποιεί διαφόρων ειδών συνθετικά υλικά και κατιτίς από premium τα οποία όλα μαζί συνθέτουν ένα ενιαίο πλαίσιο. Το κέλυφός του δείχνει σαν να αξιοποιεί ένα είδος engineered mesh που παραπέμπει σε fleece αλλά δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν πρόκειται για το ίδιο υλικό που υπήρχε και στο AD Mid. Λίγο πριν τον toe-cap το συγκεκριμένο υλικό διακόπτεται για να εγκατασταθεί μια φαρδιά ζώνη από foam, mesh και fuse προφανώς για να κάνει πιο ευλύγιστο στο συγκεκριμένο σημείο το παπούτσι όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε με το Kyrie 3. Η γλώσσα του είναι κλασικά πιο πορώδης (foam με επικάλυψη mesh) ενώ η κατασκευή ολοκληρώνεται από οκτώ υφασμάτινους ιμάντες που ξεπηδούν από το κέλυφος κάθε παπουτσιού και λειτουργούν ως οπές για τη διέλευση των κορδονιών. Εν συνεχεία έχουμε μια ενδιάμεσα σόλα που είναι σμιλευμένη σα του Kyrie 3 αλλά δε νομίζω πως θα είναι από phylon αλλά από Lunarlon η οποία θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως σασί για τη συγκράτηση του πέλματος. Για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι πως το Exodus θα διαθέτει έναν μεγάλο θύλακα Zoom Air τοποθετημένο στο πάτωμα της φτέρνας ένα copy-paste του Kobe X. Τέλος, η εξωτερική σόλα όπως βλέπετε κι εσείς φέρει χάραξη παραπλήσια με εκείνη του NXT 360 αλλά όχι προς το ημιδιάφανό της. Σ' ότι έχει να κάνει με τη φιγούρα του Exodus πέραν του γνωστού swoosh διακρίνουμε πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως το μεγάλο λογότυπο του Kobe και στα δύο εσωτερικά πλαϊνά, η ημερομηνία γέννησης του παίχτη και οι αριθμοί με τους οποίους αγωνίστηκε στη καριέρα του έχουν μοιραστεί ισομερώς στους υφασμάτινους "οδηγούς" κορδονιών που ναι ραμμένοι στα κουτουπιέ κάθε ζεύγους ενώ δε λείπει βέβαια και το περίφημο Kobe code.
Το παπούτσι αναμένεται να κυκλοφορήσει την Mamba Day και προς το παρόν η τιμή του παραμένει άγνωστη όπως ακριβώς άγνωστα παραμένουν πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Cop or drop?