15 Μαΐου 2018

Συμπληρώθηκε η 11άδα της signature σειράς του KD!! (official unveiled)

Πριν περίπου ένα 24ωρο δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες του επερχόμενου KD, του 11ου μάλιστα μοντέλου της signature σειράς του σεσημασμένου σκόρερ των Warriors. Η Nike μας έχει συνηθίσει τα τελευταία να κυκλοφορεί τα μπασκετικά της επόμενης σεζόν πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η προηγούμενη και σε αυτή τη τακτική πρωτοστατεί η σειρά του Kevin Durant. Το Nike KD XI είναι γεγονός κάτι που περιμέναμε να συμβεί μια και το είχε προαναγγείλει πριν καιρό ο ίδιο ο παίχτης των πρωταθλητών NBA.
Στις πρώτες αυτές φωτογραφίες παρουσιάζεται ένα KD το οποίο τεχνολογικά είναι ανανεωμένο αλλά και αναβαθμισμένο σε σχέση με ότι παρουσιάσει η έως τώρα σειρά και σε σύγκριση με τα τελευταία δύο μοντέλα. Το άνωθεν μέρος του ενδέκατου KD είναι κατά βάση από Primeknit υλικό με ελαστικό κολάρο όπως ακριβώς του LeBron XV αλλά σε καμία περίπτωση δε φαίνεται να αξιοποιείται το περίφημο Battle Knit πλεκτό του. Διακρίνουμε επίσης Flywire καλώδια που λειτουργούν ως θηλιές για τη διέλευση των κορδονιών ενώ ένα εξωτερικό heel counter από TPU έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος με σκοπό να συνεισφέρει κι αυτό στο lockdown του παπουτσιού. Το κατά γενική ομολογία μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το υπόλοιπο μέρος του KD 11 όπου για πρώτη φορά γίνεται συνδυασμός των δύο καλύτερων αντικραδασμικών τεχνολογιών της swoosh. Έχουμε λοιπόν μια ενδιάμεση σόλα που είναι δομημένη κατά κύριο λόγο από React στην "επιφάνειά" της οποίας έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλος Zoom Air θύλακας. Αυτός ο νεοσύστατος συνδυασμός είναι "εγκλωβισμένος" εντός μιας γομοειδής - προς TPU - κάψουλας που χει ως σκοπό να προσφέρει την επιθυμητή ευστάθεια που απαιτείται για ένα παπούτσι αυτού του είδους. Τέλος, έχουμε μια εξωτερική σόλα με ένα απλοϊκό και πολυφορεμένο μοτίβο χάραξης ενώ στο κέντρο της διακρίνουμε ένα οβάλ κενό όπου πιθανότατα να λειτουργεί ω σαν torsion plate. Εμφανισιακά τώρα το KD 11 παραπέμπει κατ' εμέ σε μια elite εκδοχή του Harden Vol. 2 με Hyperdunkνήσια σόλα.
Το Nike KD 11 δεν έχει φορεθεί ακόμη από τον νόμιμο κάτοχό του αλλά θεωρώ πως θα το δούμε λίαν συντόμως εντός αγωνιστικού χώρου είτε σε κάποιο από τα επόμενα ματς των τελικών της δυτικής περιφέρειας είτε στους μεγάλους Τελικούς σε περίπτωση που προκριθούν οι πρωταθλητές. Η τιμή τους θα είναι στα 150 δολάρια οπότε κάπου εκεί γύρω θα πρέπει να το υπολογίζουμε και μεις στην ελληνική αγορά.