21 Μαΐου 2018

Testing Nike LeBron Soldier XII

Ποιος να το περίμενε ότι ο καλύτερος εν ενεργεία μπασκεμπολίστας στη πλανήτη μας και μελλοντικός Hall-of-Famer LeBron James μετά από 15 σεζόν στο NBA θα βρισκόταν "χρεωμένος" με δύο εξίσου επιτυχημένες σειρές μπασκετικών παπουτσιών. Η σειρά Soldier ιδρύθηκε και καθιερώθηκε ως η σειρά που θα συντρόφευε τον "King" κατά τη διάρκεια της εκάστοτε post-season αν και αυτή η συνήθεια διακόπηκε κάπως "βίαια" αφού η Nike για μερικά χρόνια φρόντιζε να προμηθεύει τους τοπ αθλητές της με τις Elite εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων κωδικών τους. Το φετινό δωδέκατο Soldier είναι το δωδέκατο που κυκλοφορεί η swoosh για μια σειρά που έχει αποκτήσει αρκετούς υποστηρικτές.
Το Nike LeBron Soldier XII κινείται στη σχεδιαστική φιλοσοφία που επέβαλε το προπερασμένο Soldier ενώ κατασκευαστικά έχει μπολιάσει τις συνήθεις ύποπτες τεχνολογίες που εντοπίζουμε στη συγκεκριμένη με κάποιες απ' τις νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί η επίσημη og σειρά του LeBron. Το κέλυφος του φετινού Soldier είναι κατά βάση ένα ελαστικό neoprene bootie και τα άκρα καλύπτονται από ένα άλλου είδους υλικό το οποίοι ποικίλει ανάλογα την έκδοση (από δέρμα μέχρι καμβά ή nubuck). Ούτε λόγος για κορδόνια που χουν σχεδόν καταργηθεί ή αποπεμφθεί από τη σειρά Soldier και τη θέση τους έχουν πάρει τα στραπ που τούτη τη φορά είναι μονάχα δύο και ξεκινούν από το toe cap εν συνεχεία πλέκονται μεταξύ τους κάνοντας και μια περατζάδα μέσα απ' τις θηλιές που βρίσκονται εκατέρωθεν των πλευρών του torsion plate (Soldier 9) προτού τα άκρα τους καταλήξουν στα οριοθετημένα βέλκρο σημεία του heel counter. Για τη σμίλευση της ενδιάμεσης σόλας χρησιμοποιείται για πολλοστή φορά το phylon υλικό ενώ στα καίρια σημεία πίεσης του πέλματος έχουν εγκατασταθεί δύο παχιοί θύλακες Zoom Air. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η χάραξη της εξωτερικής σόλας που φέρει παρέες συνεχόμενων και παράλληλων γραμμών που καλύπτουν κάθε πιθανή πτυχή της επιφάνειάς της. Σα σχέδιο το 12αρι Soldier θα έλεγα πως ξεφεύγει από το ύφος που χαν "επιβάλλει" τα δύο προηγούμενα μοντέλα (Soldier 10 και 11) καθώς έχει πιο παραδοσιακά χαρακτηριστικά παρά την έλλειψη κορδονιών.
Ακολουθεί το μοναδικό performing βιντεάκι που σουλατσάρει στο διαδίκτυο ώστε να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το "κρύβει" το νέο στρατιωτικό LeBron. Η τιμή του κυμαίνεται στα επίπεδα των προηγουμένων Soldier της σειράς ενώ αναμένεται να το δούμε να κυκλοφορεί σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς.