9 Ιανουαρίου 2017

Testing Adidas Dame 3

Το Adidas Dame 3 δεν είναι άλλο παρά το τρίτο κατά σειρά μοντέλο του Damian Lillard αφήνοντας πια πίσω τη κωδική ονομασία με την οποία μας συστήθηκε κι έγινε ευρέως γνωστό. Το Dame 3 αναλαμβάνει τα ηνία της low budget signature σειράς της Adidas η οποία αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά μετά τη κυκλοφορία του περυσινού και απόλυτα επιτυχημένου D Lillard 2. Το νεότερο Lillard αποκαλύφθηκε επίσημα στο κοινό κατά τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη σε τρεις μάλιστα διαφορετικούς χρωματισμούς οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Το Adidas Dame 3 είναι μια ακόμη "κοντή" κατασκευή που διαθέτει πολύ ποιοτικά υλικά κατασκευής που δεν απαιτεί το ξόδεμα πολλών ευρώ για την απόκτησή του. Το κέλυφος του είναι ένα ενιαίο bootie που εγκαινιάζει ένα νέο υλικό κατασκευής το οποίο καλείται fused mesh και δεν είναι κάτι άλλο από mesh με έγχυση TPU υλικού με το τελευταίο να χει "σιδερωθεί" στα σημεία που απαιτείται επιπρόσθετη ενίσχυση. Αυτό το εξαιρετικά εύκαμπτο κέλυφος επιβάλλει την χρήση των δύο πλαϊνών πτερυγίων για καλύτερο lockdown που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη μέσω της ύπαρξης πολλών οβάλ οπών για τη διέλευση των κορδονιών. Για αντικραδασμική προστασία χρησιμοποιείται Bounce υλικό διπλής εντάσεως με το σκληρότερο εκ των δύο να λειτουργεί ως σασί εξού και η υπερυψωμένη ενδιάμεση σόλα ενώ το "φιλικότερο" Bounce λειτουργεί ως εσωτερικό υπόστρωμα. Τέλος, το αφηγηματικό μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας του Adidas D Lillard 2 παρέδωσε τη θέση του σε ομάδες οριζόντιων, κάθετων και διαγώνιων γραμμών με τη καθεμιά τους να εξυπηρετεί και διαφορετικό σκοπό. Το φουτουριστικό και χοντροκομμένο look του Dame 3 μπορεί αρχικά να μη "κάθεται" καλά στο μάτι αλλά σε συγκεκριμένους χρωματικούς συνδυασμούς δε θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα αποκρουστικό παρά τις γεωμετρικές γραμμές που καλύπτουν σχεδόν κάθε πτυχή του παπουτσιού.
O Δαμιανός ντεμπούταρε το νέο του πατούμενο στον εντός έδρα αγώνα των Portland Trailblazers με αντιπάλους του Oklahoma City Thunder επιλέγοντας μάλιστα να το φορέσει σε έναν κατακόκκινο χρωματισμό που απ' ότι φαίνεται είναι της μόδας. Το Adidas Dame 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στη ελληνική αγορά λίγο πριν το τέλος Γενάρη με τη τιμή του να κυμαίνεται λίγο πολύ στα περυσινά επίπεδα. Δε γνωρίζω πόσοι και ποιοι από σας θα τα προτιμήσετε όμως θα σας συνιστούσα πρώτα να ρίξετε μια ματιά στα performing βίντεο που ακολουθούν.