29 Αυγούστου 2016

Adidas D Rose 7 Boost Primeknit (Solar Red)

Μπορεί ο Derrick Rose να μάζεψε τα μπογαλάκια του από το Σικάγο και να μετακόμισε στη πόλη που δε κοιμάται ποτέ (κατά τον Φράνκι) για να φορέσει τη φανέλα των μισητών Knicks, αυτή όμως η μετακίνηση δε θορύβησε καθόλου την Adidas. Η γερμανική εταιρεία περισσότερο απτόητη από ποτέ κατασκεύασε το έβδομο μοντέλο της μακροβιότερης και ίσως πιο επιτυχημένης signature μπασκετικής σειράς που είχε ποτέ στην ιστορία της. Το Adidas D Rose 7 Boost θα είναι το νέο πατούμενο που θα φορέσει ο Derrick σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του και στη προσπάθειά του να επανέλθει στο MVP επίπεδο που βρισκόταν προ τραυματισμού του. Η μεταμόρφωση που επήλθε στη σειρά με τη κυκλοφορία του D Rose 5 μετατρέποντάς της σε premium σειρά μόνο τυχαία δεν ήταν, ένα χαρακτηρισμό που ήρθε να επικυρώσει με το καλύτερο τρόπο η παρουσία του περσινού D Rose 6. Αν και οι πρώτες εικόνες του νεότερου D Rose είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο από το Γενάρη κιόλας, κανείς δε γνώριζε αν αυτή θα ήταν και η τελική του μορφή. Όπως και να χει, το Adidas D Rose 7 συστήθηκε επισήμως στο αγοραστικό κοινό μαζί με νεότερα (Crazy Explosive, Crazy Light Boost 2016) αλλά και πιο πρόσφατα μοντέλα (D Lillard 2) της εταιρείας σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας παρουσία φυσικά του Knickerbocker πια Rose. Το παπούτσι θα κυκλοφορήσει αρχικά σε δύο εκδόσεις και στη παρούσα ανάρτηση θα αναφερθούμε στη πιο premium εκδοχή του, αυτή με το Primeknit κέλυφος.
Το Adidas D Rose 7 Boost Primeknit κουβαλάει ουσιαστικά τα σημαντικότερα τεχνολογικά καλούδια που είδαμε στο αναβαθμισμένο D Rose 6 Primeknit με το αναγκαίο βέβαια "πείραγμα" στις αναλογίες τους. Και το φετινό D Rose έχει κατασκευαστεί με γνώμονα το performing γι' αυτό μη περιμένετε μια σικάτη και λεπτεπίλεπτη δημιουργία. Κατά κύριο λόγο το κέλυφός του αποτελείται από Primeknit υλικό με σύνθετη πλέξη όπως και πέρυσι συν μιας λεπτής επίστρωσης από fuse υλικό στο εσωτερικό πλαϊνό του. Το Primeknit δε καλύπτει όλο το κέλυφος αλλά φτάνει μέχρι τους πρόποδες του ποδιού, δίνοντας μέσω ραφών τη θέση του σε neoprene κολάρο όπου συμπεριλαμβάνει τη γλώσσα και είναι βασισμένο στη τεχνολογία Geofit. Κι αφού πρόκειται για παπούτσι του Rose δε θα μπορούσε να μην έχει δοθεί έμφαση στο lockdown του εξού και τα δύο ημι-ανεξάρτητα πτερύγια από συνθετικό δέρμα που έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν των πλευρών ενώ ένα κωνοειδές heel counter αποτρέπει τις όποιες ολισθήσεις της φτέρνας. Κάτω απ' το πολυποίκιλο κέλυφος διακρίνουμε μια ενδιάμεση σόλα γεμάτη κάργα από μικροκάψουλες Boost με τη γνώριμη φετινή τακτική της εντελώς ακάλυπτης εσωτερικής πλευράς και της μερικώς καλυμμένης εξωτερικής όπου τμήμα της εξωτερικής σόλας εκτείνεται επάνω στο κέλυφος λειτουργώντας σα roll cage και συνάμα outrigger. Ολοκληρώνοντας, βλέπουμε πως και φέτος γίνεται χρήση torsion plate με τη γνώριμη μορφή του X-bar και ακριβώς από κάτω έχουμε μια εξωτερική σόλα με νέο και επιθετικό μοτίβο χάραξης το οποίο η Adidas καλεί smoke traction.
Το Adidas D Rose 7 ανεξαρτήτως αν πρόκειται για τη Primeknit ή τη mesh έκδοση έχει σχεδιαστεί και πάλι βασιζόμενο στην αγάπη του Derrick για τη γενέτειρά του κάτι που σημαίνει ότι κανείς δε γνώριζε για την επικείμενη μετακίνησή του στους Knicks. Το παπούτσι είναι εμπνευσμένο όχι από ένα supercar ή κάποιο αντικείμενο αλλά από μια καταστροφή, τη μεγάλη φωτιά του 1871 όπου η πόλη του Σικάγο καταστράφηκε από μια πυρκαγιά που ξεκίνησε σύμφωνα με το μύθο από έναν στάβλο. Το παρουσιαζόμενο D Rose 7 διαδικτυακά γνωστότερο και ως "Solar Red" με το ανάμεικτο πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα παραπέμπει σε εκείνη τη φωτιά κάτι που δεν συμβαίνει με καμιά άλλη έκδοση ή έως τώρα χρωματισμό του. Από κει και πέρα για το look του παπουτσιού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πρόκειται για την άτυπα ψηλότερη έκδοση του CLB 2016 κάτι που δε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Σα σχέδιο είναι αρκετά ψηλό και μυώδες με το μοναδικό λογότυπο του Derrick να "στριμώχνεται" στη κορυφή της γλώσσας και τις Three Stripes να επανεμφανίζονται ανανεωμένες και πιο παχιές σε εμφανές σημείο του κελύφους μετά από δύο χρόνια απουσία τους. Φυσικά δε λείπουν μερικές μικρές σχεδιαστικές τσαχπινιές όπως είναι τα τέσσερα αστέρια σε κάθε heel counter ένεκα της σημαίας του Σικάγο, η υπογραφή του παίχτη παραδίπλα ενώ το smoke traction μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας παραπέμπει στο theme του φετινού μοντέλου.
Το Adidas D Rose 7 Primeknit μαζί με την οικονομικότερη εναλλακτική που διαθέτει mesh αντί του περίτεχνου πλεκτού είναι οι πρώτες δύο εκδοχές του μοντέλου οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν σε αρκετούς χρωματισμούς κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν. All in all που λένε και στο χωρίο μου, το D Rose 7 ανταποκρίνεται με το καλύτερο τρόπο στις αυξημένες προσδοκίες που δημιούργησε το περασμένο μοντέλο το οποίο πολύ θεώρησαν πως άγγιζε το ταβάνι των προσδοκιών της συγκεκριμένης σειράς. Σίγουρα δείχνει πιο αναβαθμισμένο και γυμνασμένο σε σχέση με πριν και αποτελεί μια ενδιάμεση κατάσταση των δύο πιο πρόσφατων μπασκετικών της Adidas. Τείνει πιο πολύ προς το χαρακτηρισμό "high CLB 2016" κυρίως επειδή έχουν το ίδιο αντικραδασμικό setup αλλά από κει και πέρα διαφέρουν σημαντικά. Αν και αρχικά είχα εκφράσει και δημοσίως μάλιστα το έντονο ενδιαφέρον μου για το ασπρόμαυρο mesh-άτο D Rose 7 τελικώς λύγισα μπροστά στη θέα του φλογερού Primeknit με την ημιδιάφανη σόλα! Απ' τη λίστα μου βέβαια επ' ουδενί λόγω δε θα διαγραφεί η προαναφερθείσα mesh-άτη έκδοση για την οποία θα κάνω ιώβεια υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο αν και νωρίτερα θα παρουσιαστούν κι άλλοι "πειρασμοί" του. Ας ελπίσουμε πως φέτος θα δούμε (επιτέλους) και την αγωνιστική ανάσταση του Derrick Rose έστω και αν άλλαξε φανέλα έστω και αν άλλαξε νούμερο.