5 Αυγούστου 2016

Testing Adidas Crazy Explosive

Το ένα μετά το άλλο σκάνε μύτη τα νέα μπασκετικά μοντέλα της Adidas για τη προσεχή αγωνιστική σεζόν. Έτσι, μετά τη κυκλοφορία του πολυδιαφημισμένου Adidas Crazy Light Boost 2016 ήρθε η σειρά του μεγαλύτερου ίσως αουτσάιντερ της νεότερης σεζόν, του Adidas Crazy Explosive. Αν και το εν λόγω διαστημικό πατούμενο προοριζόταν να είναι το τρίτο μοντέλο της signature σειράς του Jοhn Wall, αλλά η μη ανανέωση της συνεργασίας του με την Adidas ανάγκασε τη δεύτερη να "ξαναβαφτίσει" το μοντέλο το οποίο τελικώς ανέλαβε να προωθήσει ο Andrew Wiggins. Το Adidas Crazy Explosive είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ του Crazy Light Boost 2016 και του επερχόμενου D Rose 7 όμως αρκετοί sneakerheads το θεωρούν ως τη μπασκετική βερσιόν του μυθικού πλέον Ultra Boost.
Το Adidas Crazy Explosive συνδυάζει με άψογο τρόπο όλες σχεδόν τις κορυφαίες τεχνολογίες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η γερμανική εταιρεία. Το κέλυφος του CE είναι κατασκευασμένο κυρίως από Primeknit υλικό με το περίτεχνο πλεκτό να θυμίζει όντως το Ultra Boost. Ενημερωτικά να προσθέσω πως αργότερα μέσα στη χρονιά θα δούμε και εκδόσεις του CE με neoprne κέλυφος αντί Primeknit. Η γλώσσα του δεν έχει τη συνηθισμένη μορφή αλλά αποτελεί μέρος του ελαστικού και αφράτου εσωτερικού bootie το οποίο πληροί της προδιαγραφές της Geofit τεχνολογίας. Κατηφορίζοντας διακρίνουμε μια ενδιάμεση σόλα κατασκευασμένη εξ' ολοκλήρου από μικροκάψουλες Boost με την εξωτερική - ίσως και λίγο παραπάνω - μεριά του να εμφανίζεται "εγκλωβισμένη" μέσα σ' ένα ευλύγιστο και ημιδιάφανο πλαίσιο από TPU υλικό θυμίζοντας έντονα το Roll Cage που είδαμε προσφάτως στο CLB 2016 σε μια βεβαίως πιο εκτεταμένη εκδοχή του. Ακριβώς κάτω από τις κάψουλες βρίσκεται ένα πρωτοποριακό shank plate με μορφή οκταριού μια ενδεχομένως νεότερη εκδοχή του X-Bar που χαμε δει στα D Rose 5 και 6. Τέλος, έχουμε μια ημιδιάφανη εξωτερική σόλα που μπορεί να μην είναι από Continental λάστιχο παρ' όλα αυτά είναι αρκετά ανθεκτική με ένα περίεργο και εντελώς καινούργιο μοτίβο χάραξης (coral αν δεν απατώμαι το αποκαλεί η Adidas). Σε ότι έχει να κάνει με το παρουσιαστικό του Crazy Explosive θα έλεγα πως τα πράγματα είναι απλά, όσοι "ξελογιαστήκατε" (κοινώς αγοράσατε) ή βρίσκετε όμορφο το og Ultra Boost θεωρώ πως ανάλογα συναισθήματα θα χετε και για το εξεταζόμενο μοντέλο.
Το Adidas Crazy Explosive πιθανότατα να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της νέας σεζόν καθώς οι πρώτες κριτικές που δέχτηκε το εν λόγω μοντέλο όταν διέρρευσαν (?) στο διαδίκτυο οι πρώτες εικόνες του δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικές. Οι ειδικοί σε θέματα performing σχεδόν εκθειάζουν το έστω και άτυπα πρώτο signature πατούμενο του Καναδού σταρ των Timberwolves και επειδή θεωρώ καθήκον μου να σας κρατώ ενήμερους παρακάτω φιλοξενώ τη γνώμη του guru σε θέματα performing πολύ προτού ξεκινήσει το Explosive να διατίθεται και στην ελληνική αγορά. Explosive enough?