26 Αυγούστου 2016

Testing Nike Air Max Audacity 2016

Το Nike Air Max Audacity 2016 αποτελεί τη συνέχεια του περυσινού πρώτου μοντέλου στο οποίο ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του πιο υποτιμημένου μη-signature μπασκετικού της Nike για τη περασμένη αγωνιστική περίοδο.Παραδέχομαι πως δε γνώριζα καν την ύπαρξη της λέξης audacity εις την αγγλική αλλά χάρη στο μεταφραστή της google ανακάλυψα ότι στα ελληνικά αποδίδεται ως θράσος ή αυθάδεια. Όποια κι απ' τις δύο ερμηνείες και να ισχύει νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα στη σειρά που ατύπως θεωρείται η signature σειρά του Anthony Davis των New Orleans Pelicans. Ο κατά πολλούς "νέος Duncan" ή "Brow" όπως είναι το παρατσούκλι του μετά από μια εντυπωσιακότατη προπέρσινη σεζόν που σχεδόν μόνος του έβαλε τους Pelicans στα Playoff , ανάγκασε τη Nike να το ξανασκεφτεί και να σχεδιάσει μόνο γι' αυτόν κάτι ιδιαίτερο και κατά πως φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα.
Το δεύτερο Air Max Audacity μπορεί να μην είναι μια πολυσύνθετη κατασκευή, πρόκειται όμως για μια ασυνήθιστα προσεγμένη δημιουργία που ανήκει στη νεοσύστατη κατηγορία των low-budget μπασκετικών. Το επάνω τμήμα είναι μια συνηθισμένη για τα στανταρτ της Nike κατασκευή με mesh να καλύπτει όλη την επιφάνεια του κελύφους συν μικρές δόσεις από fuse σε σημεία υψηλής φθοράς. Σε σχέση με το πρώτο Audacity παρατηρούμε πως το φετινό μοντέλο έχει εξοπλιστεί με νήματα Flywire αλλά και με foam επένδυση που χει τοποθετηθεί στο ύψος των αστραγάλων ενώ κοινό σημείο αναφοράς των δύο παπουτσιών είναι το ελαστικό εσωτερικό bootie. Η ενδιάμεση σόλα είναι ακριβώς ίδια με τη περυσινή και πιο συγκεκριμένο είναι από phylon υλικό η οποία "φιλοξενεί" στη βάση της φτέρνας ένα αεροθάλαμο Air Max παρόμοιο με εκείνον που πρωτοσυναντήσαμε στο Nike LeBron IX αλλά και σε νεότερα μπασκετικά της Nike. Αισθητικά το Nike Air Max Audacity 2016 δεν παρουσιάζει κάποια "τσαχπινιά" που θα το κάνει αξιομνημόνευτο γι' αυτό και προσπαθεί να ξεχωρίσει από το σορό μέσω των εκατοντάδων χρωματικών συνδυασμών που λογικά θα κυκλοφορήσει μέσα στη σεζόν. Λογικά θα το δούμε και σε All Star έκδοση αν κρίνω από τη περυσινή επιτυχία που χε η έκδοση με τα πολλά χρώματα και τη φράση "Fear the Brow" αποτυπωμένη πάνω σε κάθε αεροθάλαμο.
Το Nike Air Max Audacity 2016 διατίθεται εδώ και κάμποσες μέρες στην ελληνική αγορά σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς και με πολύ ανταγωνιστική τιμή. Όσοι βρίσκεστε σε φάση ανανέωσης της μπασκετικής σας γκαρνταρόμπας και δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά καλό θα ταν να έχετε τόσο το Audacity 2016 όσο και το πρόγονό του στις πρώτες θέσεις της λίστας σας. Και πριν κάνετε οτιδήποτε φροντίστε να δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον εν λόγω πατούμενο.