10 Σεπτεμβρίου 2024

Zap it one more time!! (official photos)

Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Gordon Hayward από την ενεργό δράση η Anta "χάνει" μια signature συλλογή οπότε θα πορευτεί έχοντας τρεις πλέον συλλογές. Μια εξ' αυτών ανήκει έστω και άτυπα στον Donte DiVincenzo που έκανε πράματα και θαύματα στα τελευταία Playoffs με την φανέλα των Knicks! Για τη δεύτερη γεμάτη σεζόν του στο "Μεγάλο Μήλο" θα έχει ολοκαίνουργιο πατούμενο το Anta Zap 2 που εκ πρώτης όψεως δείχνει εξαιρετικό!
Anta Zap 2 λοιπόν, μια πολύ μα πολύ κοντή κατασκευή που με λιγότερα υλικά από πριν και χαμηλότερου προφίλ. Βλέπουμε ένα ανάλαφρο μοντέλο για το πλαίσιο του οποίου αξιoποιείται κυρίως mesh με αρκετή fuse ενίσχυση και πρόσθετα νήματα στα πλευρά του ώστε να επιτευχθεί το κατάλληλο lockdown και να μην είναι τόσο εύκαμπτο. Στο πίσω μέρος δεσπόζει ένα κάπως μεγαλούτσικο εξωτερικό heel counter συνδυαζόμενο αρμονικά με τη διάφανη πλευρική μπαριέρα που συγκρατεί την εξωτερική πλευρά αλλά μονάχα το μπροστινό μέρος. Η ενδιάμεση σόλα είναι εξ' ολοκλήρου από Nitroedge foam με το στρώμα του να περιβάλλεται από σκληρότερο foam ενώ από κάτω υπάρχει ένα ασυνήθιστα μεγάλο torsion plate. Τη κατασκευή ολοκληρώνει μια ενιαία εξωτερική σόλα με ρομβοειδή ας πούμε χάραξη που βυθίζεται στο μέσο της σχηματίζοντας τρία εγκάρσια κανάλια. Το Anta Zap 2 δεν είναι τόσο όμορφο όσο το Zap 1 όμως έχει χαρακτήρα και ειδικά το δίχρωμο ζευγάρι που ναι η PE έκδοση ελέω Knicks είναι πανέμορφο.
Το Anta Zap 2 δε γνωρίζω αν πρόκειται να το δούμε στην Ευρώπη όμως σε όσα site το χω βρει η αρχική του τιμή εκκινεί άκουσον άκουσον από τα 200 δολάρια κι είναι ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας απόκτησής του. Cop or drop?