Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους - ως προς το αγωνιστικό κομμάτι - NBAers των τελευταίων χρόνων δεν είναι άλλος από τον παθιασμένο γκαρντ των Los Angeles Clippers πια κύριο Russell Westbrook. Παρά τις απρόσμενες κι αδικαιολόγητες κατ' εμέ μεταπτώσεις στην απόδοσή του από το 2017 όπου αναδείχθηκε MVP της λίγκας, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των εμπορικότερων παιχτών γι' αυτό κι η Jordan Brand τον διατηρεί στο δυναμικό της μέχρι νεωτέρας. Ο Russ κοντά τέσσερα χρόνια τώρα έχει την ευχέρεια να επιλέγει μεταξύ δύο συλλογών για το πατούμενο με το οποίο θα αγωνιστεί με την budget να έχει ελαφρύ προβάδισμα την τελευταία διετία και κάτι. Στη περσινή χριστουγεννιάτικη αναμέτρηση μεταξύ Lakers και Mavericks ο τέως "Λιμνάνθρωπος" ντεμπούταρε χωρίς καμία επίσημη προειδοποίηση το Jordan Why Not .6. Το έκτο μοντέλο της premium συλλογής του Westbrook θεωρείτε από πολλούς ως το κύκνειο άσμα της συγκεκριμένης κολεξιόν μιας και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Μιχαλάκη να τη βγάζει από την πρίζα με τον αθλητή βεβαίως να παραμένει υπό τη σκέπη της Jordan. Οψόμεθα!
To Jordan Why Not .6 είναι μια "παράλογη" κατασκευή αντάξια του ιδιαίτερου έως αλλοπρόσαλλου χαρακτήρα του Russ άλλα όχι εντελώς παράταιρο αν αναλογιστούμε την ιστορικότητα της συλλογής. Σα βάση έχουμε ένα καλτσοειδές υποπλαίσιο πάνω απ' το οποίο ξεχωρίζουν τέσσερις συνηθισμένες υφασμάτινες λούπες για τα κορδόνια κι όλο αυτό περιβάλλεται κατά το ήμισυ από ένα ημιδιάφανο λεπτό κάλυμμα προερχόμενο από ripstop, ένα υλικό ίδιο με εκείνο που διέθεταν ορισμένες απ' τις εκδόσεις του Air Jordan XXXIV. Για το άλλο περίπου μισό προτιμήθηκε συνθετικό δέρμα και πρόσθετο nubuck για περαιτέρω ενίσχυση αλλά και για λόγους προστασίας (βλέπετε το toe-cap). Σύνδεσμος αυτών των δύο μισών αποτελεί ένα φερμουάρ με λοξή κλίση που η παρουσία του έχει περισσότερο διακοσμητικό σκοπό. Σε αντίθεση με τον κακό χαμό του πλαισίου η σύνθεση της ενδιάμεσης σόλας του WN6 παραμένει σε γνώριμα νερά για τη συλλογή αφού έχουμε μια midsole από phylon όπου εντός της και συγκεκριμένα μπροστά περιέχει μια μεγάλη μονάδα Zoom Air. Αρκετά φασαριόζικη είναι κι η επιφάνεια πρόσφυσης καθώς φέρει από ψηφιδωτή χάραξη μέχρι herringbone αλλά και κανάλια παρέα με ρηχές κοιλότητες με τα τελευταία δύο να συγκεντρώνονται κυρίως στο πίσω μέρος. Α ναι, στη κατασκευή υπάρχει και ένα πλαστικό shank plate.
Σα σχέδιο το Jordan Why Not .6 είναι όπως προείπα αρκετά φασαριόζικο αλλά με τη καλή έννοια χωρίς να κουράζει στο μάτι επ' ουδενί. Το εξωτερικό του πλαϊνό θυμίζει λιγουλάκι το Adidas Top Ten 2000 σε αντίθεση με το εσωτερικό που είναι γέννημα θρέμμα της WNZ οικογένειας ιδίως με το τεραστίων διαστάσεων λογότυπο που έχει επιμελώς ραφτεί στο αψιδωτό κομμάτι δέρματος. Πανέξυπνη ιδέα η επαναλαμβανόμενη αναφορά του "Why Not ?" στα δοντάκια του μη χρηστικού μέρους του φερμουάρ που διατρέχει περιμετρικά το κολάρο. Το ίδιο ρητορικό ερώτημα έχει χαραχτεί χώρια στο ζευγάρι στο μικρούλικο τμήμα της midsole που ξεπροβάλλει στη φτέρνα. Κανονική λογοκλοπή έχουμε αναφορικά με τα τελειώματα των γλωσσών του μοντέλου μιας και μιμούνται 100% τις γλώσσες των Off-White παραλλαγών του Air Jordan 1. Όπως συμβαίνει με όλες τις signature συλλογές του Μιχαλάκη, τα πιο ευδιάκριτα Jumpman βρίσκονται εγκατεστημένα σε φτέρνα και στην εξωτερική σόλα. Τελειώνοντας, πανέμορφη τσαχπινιά είναι τα υφασμάτινα κομμάτια σε γλώσσα και heel tab που περιέχουν σε μικρό μέγεθος το logo του Westbrook αγκαζέ με του "Αέρινου".
Το Jordan Why Not .6 κυκλοφόρησε σε αρκετούς χρωματισμούς και ανεξαρτήτως έκδοσης το ζευγάρι έρχεται εντός ενός κατάλευκού κουτιού με το χρυσό λογότυπο του αθλητή να καταλαμβάνει σχεδόν όλο καπάκι του, άλλωστε κάτι ανάλογο έγινε και με τα κουτιά των Tatum 1 και Luka 1. Η έκδοση που βλέπετε είναι απ' τις πρώτες που αποκαλύφθηκαν, ονομάζεται "Phantom" κι είναι όμορφα ασυνήθιστη μιας και συνδυάζει το αμμώδες χρώμα με το πορτοκαλί και μαύρο. Ο νυν παίχτης Clippers από τότε που τα ντεμπούταρε και μέχρι σήμερα δε φαίνεται να πολυγουστάρει το WN6 γι' αυτό και στους περισσότερους αγώνες που χει μετάσχει προτίμησε και προτιμά να φοράει είτε περασμένους κωδικούς της κύριας συλλογής του είτε την takedown εκδοχή του WN6, το Jordan One Take 4. Με το WN6 πολύ πιθανό να μας αποχαιρετάει μια ακόμη signature συλλογή της Jordan Brand μετά από εκείνες των Melo και CP3 που διήρκησαν βέβαια παραπάνω χρόνια. Ο πτωτική αγωνιστική πορεία του Westbrook μάλλον οδήγησε σε αναπόφευκτη πτώση των πωλήσεων των παπουτσιών του και όντας ο MJ στυγνός businessman έληξε το παραμυθάκι.