17 Μαρτίου 2019

Η Under Armour ετοιμάζει το νέο line up της! (unofficial preview)

Η αλήθεια είναι πως διανύουμε εκείνη την περίοδο όπου μια μία οι αθλητικές εταιρείες προετοιμάζονται για την αγωνιστική περίοδο που θα εκκινήσει μετά το θέρος. Προ τριών ημερών θαυμάσαμε τις πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του δωδέκατου κατά σειρά μοντέλου της signature σειράς του KD και σήμερα θα δούμε τρία απ' τα επερχόμενα μπασκετικά μοντέλα της Under Armour. Ο λόγος για τα HOVR Havoc 2, 3ZER0 III και Spawn Mid για τα οποία γνωρίζουμε ήδη τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά αλλά και τις αρχικές τιμές διάθεσής τους. Να επισημανθεί εδώ πως οι φωτογραφίες που διέρρευσαν προ ημερών στο διαδίκτυο φαίνεται να προέρχονται από τον επίσημο κατάλογο της εταιρείας.
Ξεκινάμε με το Under Armour Spawn Mid μιας και πρόκειται για ήδη υπάρχοντα κωδικό καθώς η εταιρεία επέλεξε να ετοιμάσει ή κυκλοφορήσει την mid-high έκδοση σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο σε σχέση με τη low έκδοση. Είναι "φτυστό" το κοντό Spawn απλά έχουν προστεθεί ορισμένα υλικά παραπάνω κυρίως στην περιοχή του κολάρου με το υπόλοιπο tooling του να παραμένει ακριβώς ίδιο. Έχουμε λοιπόν ένα κέλυφος από mesh υλικό με επικάλυψη από TPU στρώσεις για υποστηρικτικούς λόγους που "πλάθουν" το ανατομικό design για το οποίο και φημίζεται η εν λόγω σειρά. Ακολουθεί μια ενδιάμεση σόλα εξ' ολοκλήρου από Micro G απορροφητικό υλικό και εν αντιθέσει με τη low έκδοση τούτη τη φορά θα χρησιμοποιείται συμπαγής γόμα για την δόμηση της εξωτερικής σόλας. Το Spawn Mid θα ξεκινήσει να διατίθεται περί τα τέλη Αυγούστου και η τιμή του θα εκκινεί από τα 115 δολάρια.
Την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει και η κυκλοφορία του δεύτερο μοντέλου της νέας μη-signature σειράς της UA, το HOVR Havoc 2. Το νέο Havoc τόσο σχεδιαστικά όσο και κατασκευαστικά δεν έχει καμία σχέση με το πρωτότοκο μοντέλο της νεοϊδρυθείσας σειράς. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής είναι από textile mesh με ολίγο από fuse στα απολύτως απαραίτητα σημεία, φέρει παραδοσιακή mesh-άτη γλώσσα και οι οπές για τα κορδόνια είναι συνδεδεμένες πάνω στο κυρίως σώμα του παπουτσιού. Η ενδιάμεση σόλα του είναι αμιγώς από HOVR υλικό και δεν είναι "εγκλωβισμένη" όπως στο πρώτο Havoc γι' αυτό και μπορούμε να δούμε ανεμπόδιστα το Energy Web που περικλείει το νέο αντικραδασμικό υλικό της UA ενώ εντός του βρίσκεται το απαραίτητο shank plate. Σχετικά τώρα με την εξωτερική σόλα δε γνωρίζουμε την ακριβή της μορφή παρά μόνο ότι θα αξιοποιεί το ψαροκόκαλο μοτίβο χάραξης όπως συνέβη και με το πρώτο.Havoc. Σχεδιαστικά θα έλεγε κάποιος πως μοιάζει πολύ με running πατούμενο ενώ το branding της εταιρείας είναι διακριτικότατο. Το HOVR Havoc 2 τιμολογείται στα 120 δολάρια και αργότερα μέσα στη σεζόν αναμένεται να εμφανιστεί και στη low μορφή του.
Τρίτο αλλά όχι καταϊδρωμένο το 3ZER0 III. Η συμπαθέστατη low-budget σειρά με την υπογραφή του Steph απ' ότι φαίνεται θα έχει συνέχεια κι αυτό ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο μετά τον πολύ αξιόλογο δεύτερο κωδικό που εμφάνισε πέρυσι. Το τρίο 3ZER0 θα ναι low-top και για την δόμηση του άνωθεν μέρους χρησιμοποιείται συνθετικό δέρμα όπου μεγάλο τμήμα της επιφάνειάς του ναι διάτρητο για ευνόητους λόγους. Ακολούθως έχουμε μια ενδιάμεση σόλα αμιγώς από Micro G foam, μια αξιόπιστη αντικραδασμική τεχνολογία που χε παραμελήσει για καιρό η UA και φαίνεται να την επαναφέρει στο προσκήνιο. Η κατασκευή ολοκληρώνεται με μια ενιαία εξωτερική σόλα που χρησιμοποιεί το ψαροκόκαλο μοτίβο με εξαίρεση τα σημεία υψηλής πίεσης που διαθέτουν άλλου είδους χάραξη. Η εξωτερική του εμφάνιση είναι αρκετά καλή κι εντύπωση μου προξενεί η παντελής έλλειψη του σήματος της εταιρείας απ' το κυρίως σώμα της παπουτσιού. Το 3ZER0 III έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει κατά τον Οκτώβριο και η τιμή του δε θα ξεπερνά τα 90 δολάρια!
Η Under Armour όπως δείχνουν τα πράγματα σκοπεύει να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της στην κατηγορία την ερχόμενη σεζόν! Protect this house!