24 Δεκεμβρίου 2018

Ιδού λοιπόν το funky Why Not Zer0.2 (unofficial preview)

Το sequel της signature σειράς του Russell Westbrook συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο περιζήτητων μπασκετικών της φετινής ιδίως μετά το εντυπωσιακότατο ξεκίνημα που πραγματοποίησε. Πριν μερικές ώρες "έσκασαν μύτη" στο διαδίκτυο οι πρώτες επίσημα ανεπίσημες φωτογραφίες του δεύτερου Air Jordan που φέρει την υπογραφή λογότυπο του DangeRuss. Το Aie Jordan Why Not Zer0.2 θα διαδεχθεί τον πρώτο και φουλ αεροδυναμικό κωδικό που η αλήθεια είναι ότι έκανε θραύση την προηγούμενη χρονιά όντας η πλέον αξιόπιστη επιλογή στη κατηγορία των low-budget signature σειρών.
Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το Air Jordan Why Not Zer0.2 διατηρεί κάτι από το εξτρίμ λουκ του προκατόχου διαθέτοντας όμως "παραδοσιακότερα" υλικά για τη δόμησή του. Για το άνωθεν μέρος χρησιμοποιείται κυρίως mesh (ίσως και engineered) το οποίο περιμετρικά των αστραγάλων καλύπτεται από ένα σκληρότερο κολάρο. Κι αν υποπτεύεστε ότι κάπου έχετε ξαναδεί κάτι ανάλογο τότε τα δύο ημιανεξάρτητα στραπ καταμεσής του κελύφους σίγουρα σας φέρνουν στο μυαλό τα αντίστοιχα στραπ που υπήρχαν στο Nike PG2. Ακολούθως έχουμε μια ενδιάμεση σόλα που το πιθανότερο είναι να προέρχεται από phylon υλικό η οποία είναι χωρισμένη στα δύο όπως ήταν στο Air Jordan XX8 με ισάριθμους Zoom Air θύλακες εντός τους κι έχοντας ως συνδετικό κρίκο ένα torsion plate από TPU που ίσως και να αποτελεί προέκταση του heel counter που χει τη μορφή ενός W. Επίσης ενδιαφέρον έχει και το τελείωμα του πίσω μέρους της σόλας που κοπιάρει το αντίστοιχο "τέλος" που χει το Nike Pegasus 35 Turbo. Για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας επιστρατεύθηκε ένα μοτίβο με επαναλαμβανόμενους μικρούς κύκλους ίδιου μεγέθους με το εντελώς "κουλό" της υπόθεσης να είναι το πλαίσιο που περιέχει την γνωστή ετικέτα στην οποία αναγράφονται το μέγεθος του παπουτσιού και λοιπά σχετικά στοιχεία. Σχεδιαστικά τώρα το επερχόμενο Why Not Zer0.2 διαθέτει πολλά απ' τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του PG2 συν το γνωστότερο ίσως λειτουργικό στοιχείο του Air Jordan XX8 κι όλα αυτά σ' ένα εντελώς φάνκι και εξτρίμ λουκ. Αξίζει να τονίσουμε πως στο παπούτσι τόσο το σήμα της Jordan Brand όσο και το λογότυπο του τέως MVP περνούν απαρατήρητα καθώς τις ελάχιστες φορές που εμφανίζονται είναι πάντα σε μινιόν μέγεθος.
Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με το που θα κυμαίνεται η τιμή του δεύτερου κωδικού της signature σειράς του Thunde-Russ όπως επίσης και για το πότε ακριβώς προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει.