4 Νοεμβρίου 2018

Nike Kyrie 5: Η signature σειρά του Uncle Drew εξελίσσεται!! (official preview)

Μπορεί ο Kyrie Irving να έλειψε αγωνιστικά τόσο στο φίλαθλο κοινό όσο και στη νεανική ομάδα των Celtics ιδίως κατά τη διάρκεια της post season παρ' όλα αυτά όμως εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε πιο εμπορεύσιμους σύγχρονους NBAers. Την ίδια και ίσως ικανοποιητικότερη εξέλιξη εμφανίζει η signature σειρά παπουτσιών του η οποία προτιμήθηκε από πάμπολλους NBAers την σεζόν 2017-18 με τα Kyrie 3 και Kyrie 4 να κατοικοεδρεύουν στις δύο απ' τις τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας ενώ η σειρά έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής κι απ' το αγοραστικό κοινό. Το Nike Kyrie 5 έρχεται να συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία της εμπορικότερης μπασκετικής σειράς της swoosh με τη νέα της δημιουργία να συνεχίζει από κει που σταμάτησε το Kyrie 4.
Εκ πρώτης όψεως το Kyrie 5 "κοπιάρει" κάπως τον προκάτοχό του έχοντας βέβαια πάρει και καναδυό στοιχεία από τη low έκδοση κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού και οι τρεις κωδικοί έχουν ως κοινό παρονομαστή τον ίδιο σχεδιαστή, τον Benjamin Nethongkome. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής φαίνεται να προέρχεται κυρίως από engineered mesh συν ένα τριγωνικό κι ανάγλυφο εξωτερικό heel counter και φιλοξενεί ένα εκ των δύο θεματικών ενοτήτων που "κουβαλάει" το νέο Kyrie. Πάνω απ' το κέλυφος και συγκεκριμένα στο κουτουπιέ έχει εγκατασταθεί ένα ημιανεξάρτητο neoprene κομμάτι που μιμείται το σαρκοφάγο φυτό Διωναία (αγγλιστί Venus Flytrap) το οποίο ξεκινάει απ' τη βάση της εσωτερικής πλευράς και "κλειδώνει" στην εξωτερική μέσω ενός συστήματος Flywire θηλιών ακριβώς όπως αυτό που είχαμε δει στο Nike PG 1 αλλά χωρίς το βέλκρο μέρος. Η ενδιάμεση σόλα δε ξέρουμε αν είναι από phylon ή cushlon υλικό όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι στο έμπροσθεν μέρος της φιλοξενείται ένα νέο είδος Zoom Air θύλακα που καλείται Zoom Turbo και δεν είναι τίποτε παρά ένας λεπτός και πολυαρθρωτός θύλακας Zoom που προσφέρει μεγαλύτερη και πολυκατευθυνόμενη ευλυγισία. Τέλος, έχουμε κλασικά μια ενιαία εξωτερική σόλα που εκτείνεται στην midsole και διαθέτει μια νέα και εντυπωσιακότατη χάραξη προϊόν σύμπτυξης των Flytrap φύλλων και του "Hamsa hand" ενός δημοφιλούς φυλαχτού σε σχήμα παλάμης που χει άλλωστε και τατουάζ ο Uncle Drew. Σα σχέδιο ο Benjamin διατήρησε πάνω-κάτω τις σχεδιαστικές γραμμές του προηγηθέντος κωδικού "ντύνοντάς" το με δύο θεματικές ενότητες ενώ δε παρέλειψε να το αναβαθμίσει (?) και τεχνολογικά.
Το Nike Kyrie 5 θα ξεκινήσει να διατίθεται περί τα τέλη Νοέμβρη και η τιμή θα είναι ελαφρώς τσιμπημένη σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί απ' της σειρά. Τελικά στη Nike χτύπησαν διάνα και το απόλυτο timing μετά την απόσυρση του Kobe.