1 Ιουλίου 2018

Air Jordan XIV (Last Shot)

Τον φετινό Ιούνιο συμπληρώθηκαν είκοσι ολόκληρα χρόνια από την τελευταία κι αξέχαστη παράσταση του Michael Jordan όπου ο κατά πολλούς Greatest Of All Time κατακτούσε το έκτο και τελευταίο Larry O'Brien τρόπαιο για λογαριασμό της ομάδας που κυριάρχησε ολοκληρωτικά τη προπερασμένη δεκαετία, τους Chicago (unstoppa)Bulls! Ήταν η 14η Ιουνίου του 1998 και το Game 6 των NBA Finals όπου οι Utah Jazz του εκπληκτικού διδύμου Karl Malone και John Stockton είχε μια ακόμη ευκαιρία για να στείλει τη σειρά σε Game 7 αλλά ο Μιχαλάκης το χε ονειρευτεί κάπως διαφορετικά. Μετά το timeout και την επαναφορά των Jazz, ο Air κινήθηκε πονηρά και με τη βοήθεια του Dennis Rodman έκλεψε τη μπάλα από τον συγκλονιστικό "Mailman" κι ανέλαβε μόνος του να καθαρίσει τη "μπουγάδα". Κατηφόρισε αργά προς το καλάθι των Jazz, μπίστηξε τη μπάλα μερικά δευτερόλεπτα προτού ξεκινήσει να κινείται απειλητικά προς τη ρακέτα όμως άλλαξε γνώμη και με μια απότομη σταυρωτή ξεφορτώθηκε (?) τον Bryon Russell που του χε γίνει στενός κορσές και με ένα jumpshot σκέτο ποίημα 5,2 πριν τη λήξη του ματς έκανε το σκορ 87-86 σωπαίνοντας το θορυβώδες κοινό του Delta Center ενώ απολάμβανε την τελευταία πινελιά στο κάδρο της αψεγάδιαστης και απαράμιλλης καριέρας του.
Ένεκα αυτή της ιστορικής επετείου η Jordan Brand επέλεξε να επανακυκλοφορήσει για τρίτη φορά (2005 και 2010 οι προηγούμενες δύο) το 14ο Air Jordan στη πιθανότατα πιο ποθητή του έκδοση, τη "Last Shot". Το Air Jordan XIV "Last Shot" όπως είναι και η επίσημη ονομασία του παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εντός αγωνιστικού χώρου και μάλιστα στα πόδια του δικαιωματικά δικαιούχου τους ενώ είναι ο τελευταίος κωδικός που φόρεσε ο Michael στα τελευταία του 48 αγωνιστικά λεπτά όντας αρχηγός και ηγέτης των Chicago Bulls πριν αποσυρθεί για δεύτερη φορά απ' την ενεργό δράση. Nubuck και πραγματικό δέρμα συνδυάζονται αρμονικά για να σχηματοποιήσουν το αγριεμένο κέλυφος του AJ XIV ενώ μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικού με δύο ανεξάρτητους θύλακες Zoom Air εγκλωβισμένους σε φτέρνα και έμπροσθεν μέρος του πέλματος ολοκληρώνουν μια κατασκευή που έμελλε να συνδεθεί με τον επίλογο της καριέρας του Αέρινου μιας και στη δεύτερη επιστροφή του δεν ήταν ακριβώς όπως τον θυμόμασταν εξαιτίας βέβαια του προχωρημένου της ηλικίας του. Δημιουργός κι αυτού του Air Jordan είναι φυσικά ο Tinker Hatfield που εμπνεύστηκε το σχέδιο βασιζόμενος στο αγαπημένο σούπερκαρ του Μιχαλάκη, την απαστράπτουσα Ferrari 550 Maranello!
Όσοι επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Air Jordan XIV δεν έχετε παρά να κλικάρετε στους συνδέσμους που ακολουθούν για να έχετε ένα αρτιότερο "to know us better" με τον περίφημο μοντέλο την Jordan Brand.
http://greeksneakcollector.blogspot.com/2017/09/air-jordan-xiv-indiglo.html
http://greeksneakcollector.blogspot.com/2013/01/air-jordan-xiv.html