10 Ιουλίου 2018

Testing Adidas Harden B/E 2

Ο Μούσιας με την μετακίνησή του στο Houston κατάφερε να απαγκιστρωθεί από το δίδυμο KD-Russ εκπληρώνοντας το πεπρωμένο του, να γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης ενός συλλόγου του NBA. Ο Harden τα τρία τελευταία χρόνια παίζει "στο κόκκινο" και μόλις φέτος κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο του MVP φτάνοντας μάλιστα μια ανάσα από τους μεγάλους Τελικούς αλλά δυστυχώς βρήκε στεφάνι. Η Adidas απ' την άλλη ευτύχισε να βρει τον superstar που αναζητούσε ώστε να γίνει το "πρώτο βιολί" στη μπασκετική της συλλογή μετά την αγωνιστική καθίζηση του D Rose. Κι αφού ο Harden είναι η βιτρίνα πια της Adidas Basketball ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο η ύπαρξη και μιας δεύτερης αλλά low-budget μπασκετικής σειράς η οποία πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το δεύτερο κωδικό της, το Harden B/E 2.
Το Adidas Harden B/E 2 ως low-budget μοντέλο θα έλεγε κανείς ότι πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να λογίζεται ως η οικονομικότερη εναλλακτική της signature σειράς του νυν MVP. Όπως το περσινό B/E έτσι και το νεότερο μοντέλο "ακουμπάει" στις σχεδιαστικές γραμμές του βασικού και τελευταίου μοντέλου της signature σειράς, του Harden Vol. 2. Για το άνωθεν μέρος του Β/Ε 2 χρησιμοποιείται ένα είδος ενιαίου πλεκτού όχι όμως Primeknit καθώς κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στη περιγραφή προϊόντος στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Επίσης, ένας συνδυασμός fused mesh και ξέχωρης fused επίστρωσης καλύπτουν σημαντικό μέρος του toe-cap αλλά και στην αντίπερα όχθη του παπουτσιού. Για το ενδιάμεσο κομμάτι του B/E 2 κι αφού πρόκειται για low-budget κωδικό δε γινόταν να υπάρχουν μικροκάψουλες Boost γι' αυτό κι επιλέχθηκε το συνηθισμένο plan B της Adidas, η τεχνολογία Bounce. Τη κατασκευή ολοκληρώνει μια εξωτερική σόλα που εμφανισιακά αντιγράφει την εξωτερική σόλα του Harden Vol. 2 έχοντας όμως εντελώς διαφορετικό μοτίβο χάραξης. Σα σχέδιο το Adidas B/E 2 (Brothers Through Everything) θα έλεγα πως είναι ένα κράμα από σχεδιαστικά στοιχεία νυν (Harden Vol. 2) και προγενέστερων μοντέλων της Adidas όπως του T-Mac 2 ελέω toe-cap και του D Lillard 3 εξαιτίας των κάθετων γριλλιών στη χάραξης της ενδιάμεσης σόλας.
Το Adidas B/E 2 σίγουρα είναι λειτουργικότερο και ομορφότερο σε σχέση με τον άμεσο πρόγονό του και αποτελεί μια εξαιρετική και φθηνή επιλογή την οποία μπορεί να βρει κάποιος και στην εγχώρια αγορά σε αρκετούς και πολύ ενδιαφέροντες χρωματισμούς. Στη συνέχεια της ανάρτησης έχω συγκεντρώσει performing βιντεάκια που αφορούν το B/E 2 ώστε να δείτε τι λένε και οι πιο ειδικοί για το συγκεκριμένο μοντέλο.