2 Μαρτίου 2018

Testing Adidas Harden Vol. 2

Τη περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε η 11ετή συμφωνία που είχε υπογράψει το NBA με την Adidas ώστε η τελευταία να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ένδυσης των ομάδων της δημοφιλούς λίγκας. Η γερμανική εταιρεία είχε αποφάσισε από καιρό να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με το NBA καθώς επέλεξε να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της προσέγγιση με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Η ανάπτυξη νέων signature μπασκετικών σειρών είναι ένα από τα βασικά της μελήματα εξού και η περσινή "ίδρυση" της signature σειράς του οσονούπω και MVP, James Harden. Το Harden Vol. 1 ήταν μια εξαιρετική κατασκευή και όλοι ανέμεναν με ανυπομονησία το επόμενο βήμα της σειράς το οποίο έχει πάρει πάρει σάρκα και Boost εδώ και καιρό.
Το Adidas Harden Vol. 2 από κατασκευαστικής ματιάς ακολουθεί περίπου τη τακτική που εφάρμοσε ο προκάτοχός του. Είναι μια κατασκευή δύο επιπέδων με το μεν πρώτο επίπεδο να είναι ένα meshάτο bootie κέλυφος το οποίο καλύπτεται από ένα στρώση δύο εντελώς διαφορετικών υλικών. Το μισό και έμπροσθεν μέρος του αν και παραπέμπει σε Primeknit δεν είναι καθώς πρόκειται για πολύ λεπτό mesh σε συγκεκριμένα σημεία του οποίου έχουν ραφτεί TPU νήματα (Forgedfiber σύμφωνα με τα επίσημα  λεγόμενα της Adidas) με σκοπό να προσφέρουν μια αναγκαία και επιβεβλημένη "σκληράδα". Εν αντιθέσει με το μπροστινό μέρος το μισό και όπισθεν τμήμα του είναι από συνθετικό υλικό με δύο πλευρικά πάνελ να εκτείνονται μέχρι τις παρυφές της υποτιθέμενης γλώσσας ενώ διαθέτουν οπές καθώς συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο lockdown του παπουτσιού. Αυτό το σύνθετο σκαρί "βυθίζεται" ελαφρώς μέσα σε μια ενδιάμεση σόλα από μικροκάψουλες Boost κάτω απ' τις οποίες έχει εγκατασταθεί κι ένα torsion plate που "συνεργάζεται" με το roll cage της εξωτερικής πλευράς. Τη κατασκευής ολοκληρώνει μια εξωτερική σόλα με μοτίβο χάραξης παρόμοιο μ' εκείνο που είχε το Vol. 1 αλλά με δύο επιπρόσθετα ρηχά "λακάκια" που ομολογώ δε γνωρίζω τι σκοπό εξυπηρετούν. Σχεδιαστικά το Vol. 2 είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το περσινό μοντέλο κι ευτυχώς που υπάρχει το λογότυπο του Harden στη κορυφή της γλώσσας αλλά και τα Three Stripes στο κουτουπιέ ώστε να γνωρίζουν τον τόπο καταγωγής του παπουτσιού.
Στη συνέχεια της ανάρτησης ως είθισται βρίσκονται συγκεντρωμένα τα αξιολογότερα performing βιντεάκια από τους σπεσιαλίστες του είδους προκειμένου να έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε από τα Harden Vol. 2 σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να ξοδευτείτε για χάρη τους.