21 Μαρτίου 2018

Είναι γεγονός, θα δούμε κι άλλο CP3! (officially unveiled)

Κι εκεί που είχα ξεκινήσει να γράφω τις πρώτες μου κουβέντες στον μίνι "επικήδειο" που ετοίμαζα για τη signature σειρά του Chris Paul να σου το από το πουθενά το 11ο CP3. Η αγωνιστική αναγέννηση του Paul με τη φανέλα των Houston Rockets παράλληλα με την φετινή αθλητική καθίζηση του Kawhi Leonard ανέστειλε τα σχέδια της Jordan Brand για τερματισμό της σειράς του βραχύσωμου γκαρντ. Όπως όλα δείχνουν δε θα έχουμε ένα ακόμη RIP όπως συνέβη πριν καιρό με τη signature σειρά του Melo απεναντίας θα έχουμε τελικά ένα ολοκαίνουργιο και πολύ στιλάτο CP3.
Το Air Jordan CP3.XI παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα πριν κάμποσες ώρες και αποτελεί τη νέα πρόταση της σειρά του Chris Paul που ήταν "ανενεργή" για παραπάνω από ένα χρόνο. Οι επίσημες φωτογραφίες απεικονίζουν ένα μοντέλο που φέρει ένα συμπαγές κέλυφος το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι από εάν υλικό αγνώστου προελεύσεως αν και την επιφάνειά του με οδηγεί να πιστέψω πως πρόκειται για ψευτο-suede εκτός αν με ξεγελούν τόσο πολύ οι εικόνες και πρόκειται τελικά για Flyknit. Ένα σχεδόν εγκάρσιο κι ελαστικό στραπ που εκκινεί από το outrigger και καταλήγει να κολλάει με βέλκρο στην εσωτερική πλευρά προσφέρει σταθερότητα και παράλληλα προσδίδει μια ιδιαίτερη τσαχπινιά στη σιλουέτα του παπουτσιού. Η ασφαλής επιλογή ενός ενιαίου και μεγάλου heel coynter από συνθετικό δέρμα κρίνεται απολύτως λογική ενώ το πρεσαριστό και μεγάλο λογότυπο του CP3 που βρίσκεται εκεί μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ. Ακολούθως έχουμε μια ενδιάμεση σόλα από cushion υλικό στο πάτωμα της οποίας έχουν εγκατασταθεί σύμφωνα με τα λεγόμενα της JB δύο θύλακες Zoom Air στα γνωστά σημεία πίεσης. Τέλος, έχουμε μια ενιαία εξωτερική σόλα που φέρει το αποτελεσματικό και πατροπαράδωτο κυματοειδές μοτίβο χάραξης με κατά τόπους διαφορετικές πυκνότητες στις γραμμές του. Σα σχέδιο το CP3.XI δείχνει να είναι μια σύμπτυξη των Melo M6 και Jordan Trainer 2 αλλά πολύ κομψότερο και με περισσότερη χάρη.
Το Air Jordan CP3.XI αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τον Απρίλιο και η πρώτη έκδοση θα ναι το "Rocket Fuel" που η αλήθεια είναι ότι δείχνει εντυπωσιακότατο. Η τιμή του για την ώρα είναι άγνωστη αλλά πιθανολογώ πως θα κυμαίνεται στα επίπεδα των προηγούμενων μοντέλων της σειράς. Die Hard ο CP3!