20 Δεκεμβρίου 2017

Επιστροφή στο παρελθόν για την Adidas με το νέο Crazy BYW LVL 1 (preview)

Ξεχάστε τα Crazy Explosive, ξεχάστε τα Crazy Light Boost κι ότι άλλο Crazy γνωρίσατε έως τώρα. Η Adidas στο χθεσινό αγώνα των Los Angeles Lakers με τους πρωταθλητές Golden State Warriors επέλεξε να "προικίσει" τους Brandron Ingram και Nick Young με ένα ζευγάρι μπασκετικά που δεν έχουμε ματαξαδεί. Πρόκειται για τα Crazy Boost You Wear LVL1 ή χάρη συντομίας BYW LVL1 που κατά πως φαίνεται θα αποτελέσουν την νέα πρόταση-ιδέα της γερμανικής εταιρείας. Η Adidas αποφάσισε όπως όλα δείχνουν να "ιδρύσει" μια νέα σειρά μπασκετικών παπουτσιών που δε θα φέρει την υπογραφή κάποιου υπέρλαμπρου αστέρα του NBA αλλά θα είναι μια καθώς πρέπει μη-signature σειρά που θα συνδυάζει παρελθόν με παρόν.
Το BYW LVL 1 φυσιογνωμικά υιοθετεί κάποιες από τις καμπύλες των μπασκετικών της εταιρείας από τα late 90s αλλά έχει εξοπλιστεί με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της. Οι πρώτες φωτογραφίες μαρτυρούν πως πρόκειται για ένα μπασκετικό το άνωθεν μέρος του οποίου είναι bootie κατασκευή από Primeknit υλικό σαν εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο φετινό Crazy Explosive. Εκατέρωθεν των πλευρών του έχουν τοποθετηθεί μικρά πάνελ από nubuck ή durabuck υλικό κι αυτό που εδρεύει στην εξωτερική πλευρά φέρει τρεις θηλιές καλωδίων που λειτουργούν ως οπές για τη διέλευση των κορδονιών όπως ακριβώς έγινε και με το Dame 4 ενώ στην αντίπερα όχθη "ξεπηδούν" τρεις υφασμάτινοι ιμάντες για την ίδια ακριβώς λειτουργία. Το πλέον ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου είναι η ενδιάμεση σόλα από μικροκάψουλες Boost που χει "σμιλευτεί" με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει τη παλιά τεχνολογία της Adidas, την αείμνηστη Feet You Wear (FYW). Έτσι λοιπόν έχουμε μια ενδιάμεση σόλα χωρισμένη στα δύο με τη μεν φτέρνα να ναι "τιγκαρισμένη" με Boost ενώ το δε έμπροσθεν μέρος έχει φυσικά Boost αλλά ως είθισται είναι "εγκλωβισμένο" ενώ αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε πως τα δύο αυτά μέρη συνδέονται μεταξύ τους με το πολυχρησιμοποιημένο torsion bar σε σχήμα "οχταριού" που βλέπουμε συνήθως στα Crazy Explosive. Σα σχέδιο παραπέμπει όπως προείπαμε σε προ εικοσαετίας μοντέλο (Crazy 97 aka EQT Elevation) αλλά με πιο μίνιμαλ χαρακτηριστικά κι αν προσέξετε καλά σε μια φώτο θα δείτε πως πάνω στο nubuck κομμάτι που ναι ραμμένο στη κορυφή της γλώσσας βρίσκονται χαραγμένα το λογότυπο της Adidas Performance αλλά και το κλασικό Trefoil κάτι εξαιρετικά σπάνιο.
Το Adidas Crazy BYW LVL1 σύμφωνα μ' ότι έχει διαρρεύσει έως τώρα έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα καταστήματα στις 27 Γενάρη του σωτήριου έτους 2018 ενώ στις 15 Φλεβάρη έχει ορισθεί η ημερομηνία της general release του. Τιμή για την ώρα παραμένει άγνωστη. Cop or drop?