25 Μαρτίου 2015

Testing Adidas D Lillard 1

Οι Three Stripes αποφάσισαν μετά από αρκετό καιρό να επανέλθουν δυναμικά στη κατηγορία των signature μπασκετικών και διαθέτουν πλέον μια ευρεία γκάμα παπουτσιών για κάθε βαλάντιο. Έτσι, και μετά τους Derrick Rose, Dwight Howard και John Wall το επόμενο μεγάλο αστέρι του NBA που αποκτά έστω και κάπως καθυστερημένα τη δική του προσωπική σειρά είναι ο Damien Lillard. Το νεοκυκλοφορηθέν Adidas D Lillard 1 μπορεί να κατέχει δικαιωματικά το τίτλο του οικονομικότερου signature μπασκετικού που κατασκεύασε ποτέ η γερμανική εταιρεία, καταφέρνει όμως να αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση και σίγουρα πολλές προσδοκίες για το μέλλον.
Ο καλύτερος rookie για το 2013 παρουσίασε στις αρχές του φετινού Γενάρη το παπούτσι που θα φέρει το δικό του λογότυπο έστω και με τη "συνοδεία" εκείνου της Adidas. Έχει ενσωματωμένα ουκ ολίγα καλούδια όχι όμως και τις διάσημες μικροκάψουλες Boost που αποτελούν - για την ώρα - αναπόσπαστο συστατικό μόνο των σειρών Rose και Crazy Light. Προς το παρόν το νέο εγχείρημα της Adidas έχει αξιοποιήσει το παλιό αλλά πολύ αποτελεσματικό υλικό adiPrene+ που βρίσκει κανείς και στο Adidas J Wall 1. Κάτω από το adiPrene+ υπάρχει μια συμπαγής εξωτερική σόλα με κυματοειδή χάραξη που θυμίζει κάπως τη σόλα που είδαμε στο D Rose 5. Από κει και πέρα το κέλυφος του είναι συνδυασμός συνθετικού δέρματος εξωτερικά και Techfit υλικού εσωτερικά. Αυτά τα δύο συνδέονται με το πασίγνωστο πια Sprintframe και καταφέρνουν τουλάχιστον εξωτερικά να σε αφήνουν με την αίσθηση πως πρόκειται για ένα παπούτσι που προέρχεται από τα 90's. Ενδιαφέρουσα σχεδιαστική λεπτομέρεια είναι ότι σε ένα ζευγάρι Lillard τα παπούτσια δεν είναι ακριβώς ίδια και δε αναφέρομαι κατασκευαστικά. Στο ένα υπάρχει τοποθετημένο στη κορυφή της Techfit γλώσσας το όνομα του παίχτη και πίσω στη βάση της φτέρνας το σήμα της Adidas, ενώ στο άλλο υπάρχει αντίστροφη τοποθέτηση τους με τη διαφορά ότι το "Dame" αντικαταστάθηκε από το νέο λογότυπο του παίχτη. Ο συμβολισμός του λογότυπου είναι προφανής καθώς πέρα του νούμερου της φανέλας του και των αρχικών του ονόματός του ("DL") που εντέχνως "κρύβονται" μέσα σ' αυτό, το "O" συμβολίζει το τόπο καταγωγής του (Oakland), τη περιοχή που σπούδασε (Ogden) και τον τωρινό τόπο διαμονής του (Oregon).
Το Adidas D Lillard 1 κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα και το έχω εντοπίσει σε αρκετές χρωματικές εκδόσεις όπως τη "Rip City", την "All Star", τη "BHM" και την μοβ "Weber". Το νέο αυτό εγχείρημα της Adidas κρίνεται ως αρκετά ικανοποιητικό με πολλά όμως περιθώρια βελτίωσης. Η τιμή διάθεσής του αλλά και η κατασκευή του είναι εξαιρετικές, με μοναδικό ίσως μειονέκτημα την όχι και τόσο ικανοποιητική προσαρμογή (fit) του ποδιού στο παπούτσι. Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν δικά τους τα Adidas D Lillard 1 θα πρότεινα να ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω βιντεάκια που σίγουρα θα τους φανούν πολύ χρήσιμα και διαφωτιστικότατα.