8 Μαρτίου 2015

Air Jordan Super.Fly 3 PO (preview)

Μετά την προ ολίγων ημερών επίσημη παρουσίαση της Elite  2015 σειράς μπασκετικών παπουτσιών από τη Nike, τη σειρά φαίνεται να παίρνει η Jordan Brand. Με τα φετινά Play Offs να απέχουν σχεδόν δύο μήνες μακριά και με τις ομάδες να θέλουν ακόμη είκοσι αγώνες ώστε να ολοκληρώσουν τη κανονική περίοδο, όλες οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν τις πιο "ειδικές" εκδόσεις τους για τη φετινή μάχη του δαχτυλιδιού. 
Η Jordan Brand αποφάσισε και για φέτος, όπως και πέρυσι άλλωστε, να "βελτιώσει" τα Super.Fly και να δημιουργήσει την έκδοση Super.Fly 3 PO, που πιθανότατα θα τη δούμε για πρώτη φορά στα πόδια του Blake Griffin. Διατηρεί τα περισσότερα βασικά τεχνολογικά στοιχεία της πρώτης έκδοσης όπως το Flight Plate, το Flight Web System και τη χάραξη της εξωτερικής σόλας όμως υπάρχει μια μεγάλη και σημαντική αλλαγή. Το άκαμπτο κέλυφος από σκληρό fuse (κυρίως) αντικαταστάθηκε από mesh υλικό (θυμίζει εμφανισιακά το mesh του Adidas J Wall 1) γεγονός που ενισχύει τόσο την αναπνευσιμότητα του ποδιού αλλά και την ευλυγισία του "δύστροπου" κελύφους του Super.Fly 3. Μία ακόμη αλλαγή που παρατηρούμε είναι το heel counter που επανασχεδιάστηκε και περιορίστηκε ελαφρώς σε έκταση γεγονός που ανάγκασε το Jumpman λογότυπο να μετατοπιστεί στο πίσω μέρος απ' το κλασικό πλαϊνό που χαμε συνηθίσει τόσο καιρό στη σειρά. Τέλος, να μη ξεχάσω να αναφερθώ και το ασύμμετρο πλέον κολάρο που προφανώς θα έχει φαντάζομαι κάποιο λειτουργικό σκοπό.
Όσον αφορά το πότε και σε ποια τιμή θα διατίθεται το Jordan Super.Fly 3 PO παραμένουν ακόμη άγνωστα στοιχεία. Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά η Jordan θα πετύχει διάνα με το νεότερο Super.Fly και θα έχουμε επιτέλους ένα εξαιρετικό μπασκετικό παπούτσι για όλες τις θέσεις. Τώρα θα περιμένω με αγωνία να δω πως θα είναι τα CP3 για τα Play Offs καθώς και η SE έκδοση του Air Jordan XX9.