19 Μαρτίου 2015

Air Jordan CP3 VIII AE (preview)

Με τα φετινά Play Offs να κοντοζυγώνουν και σχεδόν μια βδομάδα μετά τη κυκλοφορία των πρώτων φωτογραφιών του Jordan Super.Fly 3 PO σειρά έχει το παπούτσι του κατά πολλούς κορυφαίου εν ενεργεία γκαρντ στο NBA, του Chris Paul. Το alter ego του Blake Griffin στους Clippers δεν ήταν δυνατό να μην έχει και γι' αυτή τη Post Season μια τροποποιημένη εκδοχή του μοντέλου που σχεδιάζει κάθε χρόνο η Jordan Brand ειδικά γι' αυτόν. Το Air Jordan CP3 VIII (8) AE αποτελεί την έκδοση που αναμένεται να φορέσει ο βραχύσωμος γκαρντ για τα Play Offs που ξεκινούν σε λίγο καιρό.
Εξωτερικά το Air Jordan CP3 VIII AE δε παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από το βασικό μοντέλο που φορά μέχρι σήμερα ο άσος των Los Angeles Clippes. Τόσο η δομή της σόλας όσο και η χάραξη της εξωτερικής σόλας δεν έχουν υποστεί κάποια σοβαρή βελτίωση, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Εκεί που φαίνεται να έχει "επέμβει" για τα καλά η Jordan Brand, είναι στη σύνθεση του κελύφους του μοντέλου με το συμπαγές και σκληρό fuse υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη κατασκευή του επάνω τμήματος του πρώτου CP3 VIII να μας αποχαιρετά έστω και κάπως αργά. Στη θέση του υπάρχει mesh που είναι αρκετά διάτρητο και δίνει τη δυνατότητα στο πόδι να αναπνεύσει καλύτερα και σε μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους ιμάντες του Flight Web System. Τώρα αν κάτω από το mesh "κρύβεται" ένα στρώμα από κάποιο αφρώδες υλικό (πχ. foam όπως στο HyperRev) ή αν αυτό που διακρίνουμε είναι ένα είδος inner bootie δε νομίζω πως μπορώ να το πω με σιγουριά, απλά εύχομαι να μην είναι κάτι αντίστοιχο αυτού που είδαμε στο πρόσφατο Nike Kyrie 1. Τέλος, όσον αφορά το αντικραδασμικό του σύστημα φαίνεται πως έχει διατηρηθεί ο ίδιος συνδυασμός, Zoom Air έμπροσθεν και Lunarlon στη φτέρνα.
Αυτές είναι για την ώρα οι ομολογουμένως λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν για το "βελτιωμένο" Air Jordan CP3 VIII AE. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του αλλά και η τιμή με την οποία θα διατίθεται είναι ακόμη πολύ νωρίς για να τα γνωρίζουμε. Πιθανολογώ πως η ημερομηνία κυκλοφορίας του θα συμπίπτει χρονικά με την έναρξη των φετινών Play Offs. Προς το παρόν "πάρτε μάτι" τις παρακάτω φωτογραφίες με τους δύο αρκετά συμπαθητικούς χρωματισμούς του CP3 VIII AE.