16 Απριλίου 2024

It's Luka time, for 3rd time!! (official photos)

Όπως συνέβη πέρυσι έτσι κζι φέτος λίγο πριν την εκκίνηση των Playoffs, η Jordan Brand πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του νέου Luka, του τρίτου κατά σειρά που φυσιογνωμικά θυμίζει λιγουλάκι τον προκάτοχό του. Το Jordan Luka 3 αναμένεται να ντεμπουτάρει κάποια στιγμή στη σειρά μεταξύ Mavs-Clippers με τον HalleLuka να επιθυμεί φέτος την υπέρβαση γιατί όχι και το τρόπαιο του πρωταθλητή!
Το Jordan Luka 3 είναι εμπνευσμένο από τα σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και σε μια πρώτη ματιά δείχνει πολύ συμπαγές και κομψότατο. Το πλαίσιο του Luka 3 κοπιάρει σε ύφος το αντίστοιχο πλαίσιο του LeBron 21 μόνο που τώρα αντί για δέρμα ή nubuck προτιμήθηκε ένα είδος σκληρού mesh σα κουκούλι. Το tooling της ενδιάμεσης σόλας του κοπιάρει το σετάρισμα του δεύτερου Luka με τη διαφορά πως το εσωτερικό στρώμα απορρόφησης κραδασμών είναι από Cushlon 3.0 foam αντί Formula 23 με το οποίο πορεύτηκε έως τώρα η σειρά. Το IsoPlate από τότε που εισχώρησε στη σειρά (Luka 1) δε λέει να φύγει μόνο που τώρα είναι λίγο μεγαλύτερο και με διάκενα ώστε να μην (επι)βαρύνεται κι άλλο το παπούτσι. Ενδιαφέρουσα η χάραξη της εξωτερικής του σόλας που φέρει herringbone μοτίβο με επιθετικότερη και πολύπλευρη χάραξη συνδυάζοντας ταυτόχρονα διάφανη και συμπαγή γόμα. All in all, το νέο Luka είναι μια αναμορφωμένη ή (επι)διορθωμένη εκδοχή του Luka 2 με το performing τους να μη πολυδιαφέρει. Στιλιστικά βέβαια το Luka 3 ρίχνει κατά πολύ του προγόνου του!
Το Jordan Luka 3 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές Ιουλίου με τη τιμή του να κυμαίνεται στα επίπεδα των περασμένων δύο Luka, ήτοι 130 ευρώπουλα!