14 Δεκεμβρίου 2021

Just anoth3r Step Back!! (official photos)

Η Adidas επέλεξε με κάπως άκομψο τρόπο να μη κυκλοφορήσει επισήμως το 12ο κατά σειρά μοντέλο της signature συλλογής του Derrick Rose δίνοντας προτεραιότητα στην εξέλιξη κι ανάπτυξη των δύο συλλογών του James Harden! Αλήθεια? Κι όσο εμείς αναμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του Adidas Harden Vol. 6 εμφανίστηκαν ξάφνου στο διαδίκτυο οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Harden Step Back 3!
Το Adidas Harden Step Back 3 όπως βλέπετε κι εσείς αποτελεί εν ολίγοις ένα remake του προηγούμενου κωδικού και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που άνετα κάποιος τα μπερδεύει. Έχουμε να κάνουμε με ένα low-top μπασκετικού με το κέλυφός του να είναι από παλαιάς κοπής mesh απ' το οποίο δε απουσιάζουν οι fuse επιστρώσεις αλλά και ακανόνιστα κομμάτια συνθετικού δέρματος. Η ενδιάμεση σόλα του όπως και πριν πρoέρχεται από Bounce foam και σε αντίθεση με το Step Back 2 έχει αρκετά mm πάχους. Το μοναδικό σημείο που συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλα που ναι σαν εκείνης του N3XT L3V3L 2020 αλλά σε ηπιότερη μορφή. Σχεδιαστικά το Step Back 3 δε φέρει κάποιο νεοτερισμό και κατά πάσα πιθανότητα οι εκδόσεις στις οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσει θα συνδυάζουν έντονα χρώματα. Ο συνδυασμός των τοσοδούλικων Three Stripes στην εξωτερική μεριά και των μεγάλων στην εσωτερική είναι μια όμορφη σκέψη όμως όχι τόσο σωστά εκτελεσμένη.
Τα Adidas Step Back 3 αναμένεται να βγουν στη κυκλοφορία το προσεχές διάστημα με τη τιμή τους να κινείται στα επίπεδα του προκατόχου του. Εκεί στην Adidas προτίμησαν να ξοδέψουν εργατώρες για την ανακατασκευή ενός σχετικά αδιάφορου κωδικού απ' το να σχεδιάσουν ένα ακόμη D Rose, τι να πω?