14 Σεπτεμβρίου 2016

Testing Under Armour ClutchFit Drive 3

Πριν ο Στεφανάκος ο Κάρι ξεκινήσει να φορά τη δική του signature σειρά παπουτσιών, η Under Armour φρόντιζε να ικανοποιεί τις μέχρι τότε ανάγκες του προσφέροντάς του διάφορα άλλα πατούμενα όπως το Anatomix Spawn και εν συνεχεία το πανύψηλο ClutchFit Drive. Το τελευταίο, παρά το "άδειασμα" του Στεφανάκου συνέχισε τη δική του πορεία και φέτος φτάνει αισίως στη τρίτη του έκδοση που σχεδιαστικά αν μη τι άλλο παραπέμπει στο Curry 1. Το ClutchFit Drive 3 αναμένεται λογικά να φορεθεί από άλλους παίχτες του NBA με τους οποίους συνεργάζεται η UA όπως είναι οι Emanuel Mudiay, Kent Bazemore κ.ά.
Το Under Armour ClutchFit Drive 3 (CFD 3) λίγο πολύ χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά που αξιοποιήθηκαν και στα δύο προηγούμενα μοντέλα της εν λόγω σειράς αλλά με διαφορετικές αναλογίες στη σύνθεσή τους. Από κατασκευαστικής πλευράς, βασικός πρωταγωνιστής είναι η τεχνολογία ClutchFit η οποία χρησιμεύει κυρίως για τη δόμηση του κελύφους. Ένα συνθετικό αλλά πολύ εύκαμπτο υλικό καλύπτει όλη την επιφάνεια του κελύφους εμφανίζοντας πολύ συμπαγή μορφή στο έμπροσθεν μέρος ενώ προοδευτικά και κινούμενο προς τα πίσω γίνεται πιο εύκαμπτο και αρκετά διάτρητο με τη βοήθεια ενός μοτίβου από μικρές λόγχες επιτυγχάνοντας σταθερότητα αλλά και δομική υποστήριξη σε συγκεκριμένες περιοχές του ποδιού. Παρατηρώντας προσεκτικά τις πολυπληθείς λόγχες διακρίνουμε από πίσω τους το δεύτερο στρώμα της τεχνολογίας ClutchFit που δεν είναι τίποτε άλλο παρά mesh. Προσθέστε τώρα ένα heel counter σχεδόν ίδιο με εκείνο που υπήρχε στο Curry 1, μια mesh γλώσσα και τους υφασμάτινους ιμάντες που ξεπηδούν από το κέλυφος ενώ κατοικοεδρεύουν στη γλώσσα και το κέλυφος ολοκληρώθηκε. Εν συνεχεία έχουμε μια ενδιάμεση σόλα που σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας συνδυάζει τις δύο βασικές αντικραδασμικές τεχνολογίες της, Charged Cushion υλικό μόνο για τη περιοχή της φτέρνας ενώ ένα επιπλέον στρώμα από Micro G καλύπτει όλο την επιφάνεια της ενδιάμεση σόλας. Μια εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα απορρόφησης κραδασμών σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Τέλος, το CFD 3 διαθέτει μια εξωτερική σόλα από κλασικού τύπου ελαστικό και με συνηθισμένο μοτίβο χάραξης το οποίο "διακόπτεται" από δύο μικρές επιφάνειες που χουν το σχήμα διαμαντιού και παρουσιάζουν μια πιο συμπαγή χάραξη χωρίς να κάνουν τη φοβερή διαφορά. Εμφανισιακά το CFD 3 διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το περυσινό μοντέλο και προσεγγίζει πολύ τις σχεδιαστικές γραμμές του Curry 1 ενώ σε ορισμένους χρωματισμούς του (ιδίως στο ξεθωριασμένο μαύρο) θα έλεγα ότι υπερτερεί του περίφημου πρώτου signature μοντέλου του SC30.
Το Under Armour ClutchFit Drive 3 ξεκίνησε να διατίθεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού περί τις αρχές του περασμένου Αυγούστου ενώ δε πάει πολύς καιρός από τότε που κατέφθασε και στην ελληνική αγορά και μάλιστα μαζί με τη low έκδοση που ναι κομματάκι οικονομικότερη. Σίγουρα αποτελεί μια καλή εναλλακτική για όσους δε συγκινήθηκαν από τα μέχρι τώρα μπασκετικά μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Θα σας προέτρεπα να ξοδέψετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε το κλιπάκι που ακολουθεί σχετικά με το τρίτο ClutchFit Drive 3 σε περίπτωση που βρίσκεστε σε αναζήτηση παπουτσιού.