21 Σεπτεμβρίου 2016

Air Jordan CP3 X (preview)

Ο Chris Paul κατατάσσεται ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους εν ενεργεία πόιντ γκαρντς του NBA και δικαιολογημένα λοιπόν διαθέτει τη δική του signature σειρά παπουτσιών. Ο CP3 είναι αθλητής της Jordan Brand εδώ και μία δεκαετία και τη φετινή σεζόν θα γίνει μόλις ο δεύτερος αθλητής (μετά τον Carmelo Anthony) που φθάνει τα δέκα signature μοντέλα με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Το Air Jordan CP3 X είναι το δέκατο μοντέλο του ηγέτη των Los Angeles Clippers και εκ πρώτης όψεως δείχνει να μοιάζει με training παπούτσι παρά με μπασκετικό.
Οι πρώτες εικόνες του Air Jordan CP3 X παρουσιάζουν ένα μοντέλο πολύ διαφορετικό σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την εν λόγω σειρά. Βασικό υλικό κατασκευής του επάνω μέρους δείχνει να ναι mesh το οποίο απ' την εξωτερική πλευρά του παπουτσιού καλύπτεται από ένα TPU πλαίσιο που εκτείνεται μέχρι την εξωτερική σόλα. Αυτό το ιδιόμορφο πλαστικό πλαίσιο που καλύπτει σχεδόν όλο το εξωτερικό πλαϊνό μέρος (εκτός του toe cap) με ένα μικρό μέρος του να αποτελεί και heel cap, θα έχει προφανέστατα μεγάλη χρησιμότητα κατά τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης του αθλητή. Διαπιστώνουμε επίσης πως χοντρά νήματα Flywire και φαρδιοί υφασμάτινοι ιμάντες συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να αποτελέσουν οπές για τα κορδόνια μια τεχνική που δε θυμάμαι να χουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Το υπόλοιπο μέρος του CP3 X δε διαφέρει πολύ από το περυσινό μοντέλο κι έτσι έχουμε μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό με articulated Zoom Air θύλακα μόνο στο έμπροσθεν μέρος και με πολύ χαμηλό προφίλ ως είθισται. Τέλος, το CP3 X εμφανίζεται να έχει καινούργιο μοτίβο χάραξης αγνώστων - για την ώρα - ικανοτήτων και επιδόσεων. Το ελαφρώς χοντροκομμένο παρουσιαστικό του νέου AJ CP3 πιθανόν να απέτρεψε την Jordan Brand απ' το να "πολυφορτώσει" σχεδιαστικά το μοντέλο γι' αυτό κι έχουμε μόνο δύο Jumpman λογότυπα και μόλις ένα του Paul.
Μπορεί να μην είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Chris Paul ούτε βέβαια ανήκω σε αυτούς που θα τρέξουν για να προλάβουν να αγοράσουν το επόμενο μπασκετικό του, παρ' όλα αυτά δε μπορώ να παραβλέψω πως το δέκατο AJ CP3 είναι κάτι διαφορετικό για τη σειρά. Σχεδιαστικά το CP3 X επιτέλους "ξεγλιστρά" από τις συνηθισμένες γραμμές της σειράς, της οποίας τα τελευταία τέσσερα μοντέλα ήταν σχεδόν πανομοιότυπα. Μακάρι βέβαια το παπούτσι να είχε υποστεί ανανέωση και στο τομέα της αντικραδασμικότητας μιας και προτιμήθηκε η διατήρηση του περυσινού συνδυασμού τεχνολογιών. Όπως και να χει πάντως, βλέπουμε επιτέλους ένα CP3 με χαρακτήρα!!