30 Απριλίου 2016

Testing Nike Kobe XI EM

Μπορεί πριν από λίγες μέρες να είχαμε το κύκνειο άσμα του Kobe Bryant, ενός εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία της καλαθοσφαίρισης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Nike σκοπεύει να τερματίσει άμεσα τη πολύχρονη και απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία τους. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου, μιας και κάτι τέτοιο θύμιζε η τελευταία περιοδεία του Kobe από τη μέρα ανακοίνωσης της απόσυρσης του, η Nike κυκλοφόρησε πάμπολλους χρωματισμούς της Elite έκδοσης του τελευταίου παπουτσιού του Mamba παρ' όλα αυτά δε θα έμενε μόνο εκεί. Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία φρόντισε να σχεδιάσει και τη πιο basic ή light εκδοχή του πιο πρόσφατου Kobe κι έτσι λίγο πριν το ξεκίνημα των φετινών Playoffs παρουσιάστηκε το Nike Kobe XI EM.
Το "παραπαίδι" του Nike Kobe XI Elite είναι μια ελαφρώς οικονομικότερη εναλλακτική για εκείνους που δε σαγηνεύτηκαν απ' το περίτεχνα πλεκτό κέλυφος της og έκδοσης. Το τεχνολογικά υποδεέστερο Kobe φέρει στην ονομασία του το EM που δε σημαίνει τίποτε άλλο από engineered mesh, το πρωταγωνιστικό υλικό δηλαδή για τη δόμηση του επάνω μέρους. Το engineered mesh είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη signature σειρά του Kobe και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα έδινε το παρόν και στο φετινό μοντέλο παρέα φυσικά με fuse στα σημεία όπου λογικά θα υποστούν φθορά αλλά και εκεί όπου η επιπλέον ενίσχυση κρίνεται αναγκαία. Για το τελευταίο χαρακτηριστικό το "χεράκι" τους βάζουν και τα νήματα Flywire που δε γινόταν να λείπουν. Εσωτερικά τώρα η αποσπώμενη ενδιάμεση σόλα έχει υποστεί και αυτή μια πολύ μικρή τροποποίηση και αποτελείται πλέον μονάχα από Lunarlon υλικό καθώς προτιμήθηκε να απομακρυνθεί ο θύλακας Zoom Air που υπήρχε στην Elite βερσιόν. Ή κάνουμε οικονομία ή όχι! Τέλος, η χάραξη και οι αυλακώσεις της εξωτερικής σόλας παραμένουν ίδιες. Στο σχεδιαστικό μέρος η σιλουέτα του παπουτσιού δεν έχει αλλάξει καθόλου εκτός βέβαια ορισμένων μικροαλλαγών εξαιτίας των υλικών που αξιοποιούνται. Το fuse είναι αυτό που "κάνει παιχνίδι" ενώ τα patch του ακριβού Kobe XI έχουν ξηλωθεί και τη θέση τους έχουν πάρει μικρότερα και "fuseοειδή" κομμάτια με το αριστερό μέρος να κουβαλάει πάντα τις τέσσερις κόκκινες οριζόντιες γραμμές και το δεξί να φέρει διαφορετικό έμβλημα ανάλογο του θέματος της έκδοσης.
Το Nike Kobe XI EM εθεάθη αρχικώς στο διαδίκτυο ντυμένο στα γκρι με ολίγον τι από μπορντό προς τιμή του High School του Mamba (Lower Merion) και προσφάτως εμφανίστηκε και με μια πιο light γκρι ενδυμασία με λίγο από τυρκουάζ και παρατσούκλι "Draft Day" για χάρη των Hornets. Το Kobe XI EM βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και με αρχική τιμή πώλησης σχεδόν ανάλογη (?) της Elite έκδοσης. Τώρα αν θέλετε μερικοί να το "χτυπήσετε" θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε τις performing επιδόσεις του προτού καταβάλετε τα αρκετά ευρώπουλα που ζητάει.