15 Απριλίου 2016

Testing Air Jordan Ultra.Fly

Και μετά από κάμποσο καιρό η Jordan Brand σχεδίασε και κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο που πιθανότατα να είναι και η έναρξη μια νέας αλλά ανεπίσημης signature σειράς που θα κινείται σε low budget επίπεδα. Η Jordan Brand δε θέλησε να δεσμευτεί δημιουργώντας μια επίσημη signature σειρά και ακολούθησε τη δοκιμασμένη συνταγή της σειράς Super.Fly που ναι γνωστό τοις πάσι ότι αποτελεί την official σειρά του Blake Griffin. Έτσι, επέλεξε ανάμεσα από τους εκατοντάδες αθλητές που διαθέτει το χαρτοφυλάκιο της, εκείνον που αποδεδειγμένα διαθέτει ηγετικές ικανότητες αλλά και τρομερές δυνατότητες εξέλιξης και δεν είναι άλλος από τον Jimmy Butler. Καλωσορίζουμε λοιπόν και επισήμως το Air Jordan Ultra.Fly!
Όπως ειπώθηκε και προ λίγου το Ultra.Fly είναι το πρώτο εγχείρημα της JB στη νεοσύστατη αγορά των οικονομικά προσιτών signature μπασκετικών και ας μη φέρει επισήμως το επώνυμο του γκαρντ των Bulls. Το Ultra.Fly εκ πρώτης όψεως δείχνει μια συνηθισμένη σιλουέτα με πολλά "δανεικά" σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας απ' τα κάτω προς τα πάνω, διακρίνουμε μια phylon ενδιάμεση σόλα που θυμίζει πολύ εκείνη του Nike Kyrie 2 με τη διαφορά ότι στο έμπροσθεν μέρος της "κουβαλάει" έναν αρθρωτό Zoom Air θύλακα μιας και ξέμειναν αρκετοί από το Jordan CP3 IX. Κακία ε? Εξαιρετικά απλουστευμένο και το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας που κι αυτό θυμίζει προγενέστερο μοντέλο της Nike, το Kyrie 1! Συνεχίζοντας προς τα πάνω βλέπουμε ένα κέλυφος δύο επιπέδων με το πλησιέστερο στο πόδι να ναι εκείνο με το mesh υλικό και ακριβώς από πάνω του βρίσκεται κολλημένο ένα πλαστικοποιημένο αλλά πολύ ευλύγιστο πλέγμα που καλείται Kurim. Το υλικό Kurim έχει πάρει την ονομασία απ' την ταϊβανέζικη εταιρεία Kurim και δε μας συστήνεται πρώτη φορά αφού είτε το πιστεύετε είτε όχι η Nike έχει απευθυνθεί πολλές φορές σ' αυτή για τον εξοπλισμό προηγουμένων παπουτσιών της. Σαν εμφάνιση το Ultra.Fly δείχνει ότι μάλλον σχεδιάστηκε πρόχειρα και βιαστικά αφού δεν έχει αυτό το κάτι που θα σε "τραβήξει" κοντά του και ας υπάρχει ένας μεγάλος Jumpman στην εξωτερική πλευρά.
Το Air Jordan Ultra.Fly (και πιστέψτε με Super.Fly έγραψα αρχικά) είναι η οικονομικότερη πρόταση της Jordan Brand και δεν επιφυλάσσει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη όσον αφορά τις performing επιδόσεις του. Πραγματικά περίμενα κάτι παραπάνω από ένα παπούτσι που προορίζεται για έναν απ' τους καλύτερους νέους μπασκετμπολίστες αυτή τη στιγμή στο NBA. Πρωτοπατήθηκε σε επίσημο αγώνα την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, εξού και το πρασινοτυρκουάζ χρώμα της σόλας τους. Υπάρχει ήδη στην ελληνική αγορά σε μια συμπαθητική αρχική τιμή αλλά προτού σπεύσετε σε κάποιο κατάστημα ή το παραγγείλετε ηλεκτρονικά ρίξτε μια ματιά στο μετρ του είδους που αξιολογεί όπως πάντα και με μεγάλη αντικειμενικότητα ένα ακόμη μπασκετικό μοντέλο της Jordan.