17 Φεβρουαρίου 2015

Testing Nike KB Mentality

Τα τελευταία χρόνια η πρωτοπόρος σε θέματα μπασκετικών υποδημάτων Nike προσφέρει πληθώρα signature μοντέλων που όμως παρουσιάζουν μια αυξητική τάση στη τιμή διάθεσής τους. Θέλοντας όμως να επαναπροσεγγίσει τη σχέση της με το αγοραστικό κοινό που δε διαθέτει τα επαρκή μέσα ώστε να αποκτήσει ορισμένα από τα πιο σύγχρονα μοντέλα της, έχει σχεδιάσει "παράλληλες" σειρές των διάσημων signature μοντέλων της που έχουν εφοδιαστεί όμως με αρκετά στοιχεία (τεχνολογικά αλλά και σχεδιαστικά) από τις επίσημες αυτές σειρές. Ένα από τα οικονομικά μοντέλα είναι και το Nike KB Mentality που διαθέτει πολλά στοιχεία της Kobe σειράς.
Το KB Mentality θα μπορούσε να αποτελεί και επίσημο μοντέλο της σειράς Kobe καθώς η σιλουέτα του θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το παλαιό αλλά διαχρονικό Nike Zoom Kobe V. Το επάνω μέρος του αποτελείται από hyperfuse υλικό το οποίο προσφέρει και άπειρες χρωματικές απεικονίσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι ανθεκτικό προσφέροντας ικανοποιητική αναπνευσιμότητα του ποδιού. Διαθέτει μια μεγάλη lunarlon εσωτερική σόλα αντίστοιχη με εκείνη των Kobe 8 και 9, ενώ η εξωτερική σόλα έχει πιο σκληρή γόμα γεγονός που επιτρέπει στο κάτοχό του να το φορέσει και σε ανοιχτά γήπεδα. Από κει και πέρα και όσον αφορά το σχεδιασμό του τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά μιας και όλη τη "δουλειά" τη κάνει το hyperfuse που ανάλογα το χρωματισμό του δημιουργεί και μια διαφορετική εικόνα για το παπούτσι.
Το Nike KB Mentality κυκλοφορεί ήδη σε αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα, μπορείτε όμως να το βρειτε και σε ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας μας. Στην Αμερική ως συνήθως κυκλοφόρησε νωρίτερα και δεν άργησαν οι γνωστοί "επιστήμονες" σε θέματα μπασκετικών υποδημάτων να τα προβάρουν και να τα τεστάρουν. Δύο εξ' αυτών μας παρουσιάζουν οπτικοποιημένες τις σκέψεις και τα συμπεράσματά τους για το οικονομικότερο έως τώρα μη signature Kobe. Απολαύστε τα παρακάτω βίντεο και θα επιθυμούσα (αν είναι φυσικά δυνατό) όποιος τα έχει ήδη προμηθευτεί να μοιραστεί την εμπειρία του με το Mentality αφήνοντας ένα σύντομο σχόλιο σχετικά μ' αυτό.