6 Φεβρουαρίου 2018

D Rose 9, το κύκνειο άσμα της σειράς ? (preview)

Ο Derrick Rose μπορεί να μη διάγει τις καλύτερες των αγωνιστικών - κι όχι μόνο - ημερών του όντας μέλος των Clevaland Cavaliers παρ' όλα αυτά παραμένει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα του αθλήματος. Είναι ολοφάνερη η αγωνιστική του κάμψη από τους συνεχείς μικροτραυματισμούς του κάτι που τον έβαλε σε σκέψεις σχετικά με την πρόωρη αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Η Adidas δε φαίνεται να πτοείται καθόλου από αυτή την αγωνιστική καθίζηση του άλλοτε MVP κάτι του αποδεικνύεται και εμπράκτως. Το D Rose 9 είναι προ των πυλών και μάλιστα αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2018 σε μια προσπάθεια της Adidas να αναστρέψει πλήρως την πτωτική πορεία της διαχρονικότερης μπασκετικής σειράς στην ιστορία της Three Stripes.
Οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του επερχόμενου D Rose διέρρευσαν στο διαδίκτυο κατά τις τελευταίες ημέρες του περασμένου έτους και προσωπικά θεωρούσα πως ίσως να επρόκειτο για μια lifestyle έκδοση του youngest MVP. Τελικά όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το ένατο D Rose το οποίο μάλιστα θα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την συγκεκριμένη σειρά. Οι εικόνες εμφανίζουν ένα μοντέλο που θυμίζει - εν μέρει - τη πρόσφατη μπασκετική lifestyle έκδοση του EQT αλλά αυτό που προκαλεί τη μεγάλη εντύπωση δεν είναι η παρουσία κάποιας νέας τεχνολογίας αλλά η απουσία της. Για πρώτη φορά μετά το αλησμόνητο D Rose 5 απουσιάζει η αντικραδασμική τεχνολογία Boost τη θέση της οποίας παίρνει η άλλη εναλλακτική της ///, η τεχνολογία Bounce. Το άνωθεν μέρος του είναι κομματάκι φουτουριστικό και ως είθισται - για Adidas μπασκετικό - το υλικό δόμησής του θα ποικίλει ανάλογα με τη χρωματική έκδοση αν και στη premium βερσιόν δείχνει να αξιοποιείται ένα είδος πλαστικοποιημένου (?) Primeknit. Το σύστημα κορδονιών που υπάρχει στο φετινό D Rose βρίσκει εφαρμογή και στο νέο μοντέλο μόνο που χει χωριστεί στα δύο, ένα για κάθε πλευρά. Το πίσω μέρος του παπουτσιού είναι σμιλεμένο με περίτεχνο τρόπο και θυμίζει έντονα τη τεχνοτροπία κατασκευής του D Rose 4. Τέλος, διακρίνουμε κι ένα πλαστικό πλαίσιο περιμετρικά της φτέρνας που εκτείνεται ελαφρώς και στα πλαϊνά του και λειτουργεί ως heel counter. Πιθανότατα το νέο D Rose να ξεφορτώθηκε την ενδιάμεση σόλα από μικροκάψουλες Boost για οικονομικούς λόγους ή ίσως ο Derrick να άλλαξε "γούστα" και να προτιμά πλέον κάτι λιγότερο bouncy. Ότι κι αν ισχύει το μόνο σίγουρο είναι πως το D Rose 9 εμφανισιακά δείχνει να χει μια ροή σα σχέδιο με χαμηλό προφίλ ενώ η κάθετη τοποθέτηση των Three Stripes του προσθέτει πολλά αγωνιστικά γονίδια.
Για την ώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το D Rose 9 όπως και δεν έχει γίνει λόγος ούτε για την τιμή του αν και πιστεύω πως αυτή τη φορά η Adidas θα κάνει σκόντο. Για να δούμε, έχουν ακόμη ζωή τα D Rose??