4 Ιανουαρίου 2018

Ιδού το Air Jordan Why Not Zer0.1 (officially unveiled)

Και εγένετο η signature σειρά του Russell "The West Beast" Westbrook! Η Jordan Brand μετά από σχεδόν μια δεκαετία "θεμελιώνει" μια νέα signature σειρά για τα μάτια του MVP της περασμένης σεζόν αναπληρώνοντας έτσι το κενό που άφησε πίσω της παύση της signature σειράς του Carmelo Anthony. Και το όνομα αυτής, Why Not Zer0.1 όχι δηλαδή ότι κι ότι αλλά μια "ψαγμένη" κωδική ονομασία για την κατά πως φαίνεται πρώτη low-budget signature σειρά στην 20χρονη ιστορία της Jordan Α.Ε.
Οι πρώτες φωτογραφίες του Air Jordan Why Not Zer0.1 πιστοποιούν με κάθε επισημότητα πως το μοντέλο που βλέπαμε τόσο καιρό να αναφέρεται σε διάφορα sites και forum ήταν πράγματι το πρώτο παπούτσι του Russ. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα χοντροκομμένο και old school μπασκετικό που αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες του ομίλου Nike. Αποτελείται από ένα mesh bootie υπόστρωμα που καλύπτεται από έναν fused μανδύα ο οποίος μάλιστα προσφέρει τη δυνατότητα ευφάνταστων χρωματικών απεικονίσεων ενώ το τεράστιων διαστάσεων τριγωνικό heel counter που καλύπτει όλο το πίσω μέρος του παπουτσιού θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρείται η σύγχρονη εκδοχή του heel counter που υπήρχε στο Air Jordan XV. Η ενδιάμεση σόλα είναι από phylon υλικό και στον πυθμένα της βρίσκεται ένας μεγάλος Zoom Air θύλακας, ένας συνδυασμός τεχνολογιών που συνήθως βρίσκουμε σε όλα τα τελευταία AJ μοντέλα. Η συμπαγέστατη κατασκευή ολοκληρώνεται με μια εξωτερική σόλα που φέρει πολυκατευθυνόμενη και πολύ λεπτή χάραξη κι έχει χωριστεί σε τέσσερα μέρη. Αισθητικά το AJ Why Not Zer0.1 διαθέτει λίγες αλλά πολύ μεγάλες κι ελεύθερες τριγωνικές επιφάνειες γεγονός που το κάνει πολύ φουτουριστικό και συνάμα καθαρό. Σχεδόν σ' όλες τις επιφάνειές του βρίσκεται τοποθετημένο κι από ένα Jumpman λογότυπο ενώ το προσωπικό logo του παίχτη εμφανίζεται στη κορυφή του στραπ που καλύπτει τη γλώσσα στη κορυφή της οποίας υπάρχει χαραγμένο και το γνωστό ερώτημα "Why Not"?
Η έκδοση "Mirror Image" που περιέχει την μουτσούνα του Westbrook δεν με ξετρελαίνει απεναντίας η ασπρόμαυρη έκδοση "2 Way" είναι αρκετά κολακευτική για το νέο εγχείρημα της Jordan Brand. Το "Mirror" θα κυκλοφορήσει στα μέσα Γενάρη ενώ το ασπρόμαυρο Russ 1 θα παρουσιαστεί περί τα μέσα Φλεβάρη με την αρχική τιμή και των δύο να είναι τα 125 δολάρια! Ω ναι, η JB μπήκε κι επίσημα πια στη κατηγορία των low-budget signature σειρών.