23 Σεπτεμβρίου 2017

Testing Adidas Harden B/E

Ο κατά κόσμο γνωστός κι ως Μούσιας αν και μετρά πάνω από μια 7ετία στα γήπεδα του NBA απέκτησε μόλις πέρυσι τη δική του signature σειρά μπασκετικών δια χειρός Adidas και μόνο επιτυχημένο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ξεκίνημά της Η επιτυχία που γνώρισε το J Harden Vol. 1 αλλά και η αυξανόμενη δημοσιότητα που γνωρίζει ο παρολίγον MVP οδήγησε την εταιρεία στο σχεδιασμό ενός ακόμη μοντέλου. Το Adidas Harden B/E ή BTE (Brothers Through Everything) θα μπορούσε να θεωρηθεί δυνητικά ως η low-budget σειρά που θα αξιοποιεί κάποια από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα - είτε τεχνολογικά είτε σχεδιαστικά -του αντίστοιχου "ακριβού" μοντέλου.
Το Adidas Harden B/E πέρα από τη γενικότερη κοψιά του και κάποιες σχεδιαστικές μικρολεπτομέρειες δεν παρουσιάζει κάτι άλλο κοινό με το Harden Vol. 1. Το ενιαίο κέλυφός του συνίσταται από πορώδες foam που εξωτερικά καλύπτεται από λεπτό mesh και υιοθετεί υιοθετώντας τη τεχνική του μπουρίτο για τη γλώσσα. Μια λεπτή στρώση από δέρμα έχει ραφτεί πάνω στο mesh και καλύπτει την εσωτερική μεριά αλλά τα ακροδάχτυλα του toe cap και αγκαλιάζει το κουτουπιέ με τη βοήθεια των κορδονιών που και πάλι έχουν τοποθετηθεί κάπως λοξά. Η ενδιάμεση σόλα του B/E αν και μορφολογικά θυμίζει την αντίστοιχη σόλα του βασικού μοντέλου εντούτοις δεν φέρει καμία κάψουλα Boost και βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνολογία Bounce που ναι εξίσου αποτελεσματική. Από και πέρα ότι διέθετε το Harden Vol. 1 (μοτίβο εξωτερικής σόλας και torsion plate) ακριβώς τα ίδια διαθέτει και το Β/Ε. Τώρα σχετικά με το σχέδιο αν και διαφέρει κάπως από το παντοφλέ look του Vol. 1 έχει διατηρήσει πολλά από τα βασικά του χαρακτηριστικά του άμεσου προγόνου του  και δεν θα ταν καθόλου υπερβολικό να το χαρακτηρίσω ως μια οικονομικά προσιτότερη απομίμηση που είναι όμως πολύ συμπαθητική και λειτουργικότατη.
Το Adidas Harden B/E βρίσκεται εδώ και καιρό και στην ελληνική αγορά αλλά σε περιορισμένο αριθμό χρωματικών εκδόσεων. Η αρχική τιμή πώλησής του είναι φυσιολογική αν και με τα ίδια Ευρώ μπορείτε πλέον να βρείτε το Vol 1. Όπως και να χει ρίχτε μια ματιά στο μοναδικό αξιόλογο performing βιντεάκι που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο ώστε να πάρετε μια ιδέα για το νέο Harden σε περίπτωση που επιθυμείτε να ξοδευτείτε γι' αυτό.