27 Σεπτεμβρίου 2017

Air Jordan XIV (Indiglo)

Οι παροικούντες στη μπασκετική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πως ο GOAT, κατά κόσμον Michael Jordan, στη τελευταία του παράσταση με τη φανέλα των Chicago Bulls φόρεσε το 14ο μοντέλο της signature σειράς παπουτσιών του. Παρά το γεγονός πως πρόλαβε να προβάρει επισήμως μονάχα μια χρωματική εκδοχή του Air Jordan XIV ("Last Shot") τελικά οι επόμενες τέσσερις εκδόσεις που ακολούθησαν ήταν αυτές που γνώριζαν τη μεγαλύτερη επιτυχία. Πρώτη και καλύτερη η έκδοση "Black Toe", μετά η "Varsity Red" και τέλος οι εκδόσεις "Oxidized" και "Indiglo" που πήγαιναν "κόντρα" στη περιορισμένη - μέχρι τότε είναι η αλήθεια - χρωματική παλέτα που επέβαλε η σειρά του MJ. Για κάποια περίοδο ευτύχισα να χω στη συλλογή μου το "Oxidized Green" XIV όμως ο μεγάλος μου καημός ήταν πάντα το "Indiglo". Μπορεί να μου ξέφυγε το 1999 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε όμως οι προσευχές μου έπιασαν επιτέλους τόπο και η Jordan Brand μετά από σχεδόν 17 ολόκληρα χρόνια το επανακυκλοφόρησε!
Το Air Jordan XIV "Indiglo" μπορεί να φοράει δύο από τα συνολικά τρία χρώματα (μαύρο-άσπρο-κόκκινο) που συνήθιζε να αξιοποιεί μέχρι τότε η διαχρονικότερη signature μπασκετική σειρά, παρ' όλα αυτά ένας τρίτος χρωματισμός είναι αυτός που κλέβει τη παράσταση. Ένα έντονο φωσφοριζέ πράσινο ή λάιμ αν προτιμάτε επιλέχθηκε για να τονώσει συνολικά δώδεκα μικρά και πολύ διακριτικά σημεία της ασπρόμαυρης σιλουέτας του. Υπολογίστε λοιπόν επί δύο τα Jumpman σε shank plate και toe cap αντίστοιχα, το Jordan μαζί με τη λατινική αρίθμηση του μοντέλου στη κορυφή της γλώσσας, το αλλά-Ferrari λογότυπο του MJ και τέλος το μικρό ορθογώνιο κομμάτι πάνω από το heel counter. Και μόνο αυτά τα σημεία είναι ικανά ώστε "αναστατώσουν" ευχάριστα το κατράμι κέλυφος του AJ XIV για τη δόμηση του οποίου χρησιμοποιείται συνθετικό δέρμα και ποιοτικότατο nubuck.
Το "Indiglo" σίγουρα δε θα ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του MJ αν συνέχιζε να παίζει και την επόμενη σεζόν της δεύτερης απόσυρσής του από την ενεργό δράση, εν αντιθέσει με τον Reggie "The Knick-Killer" Miller όπου η συγκεκριμένη έκδοση υπήρξε απ' τις πρώτες αν όχι η πρώτη του επιλογή. Απ' όσο γνωρίζω ο Mike Bibby ήταν ένας ακόμη NBAer που φόρεσε την εικονιζόμενη έκδοση ενώ ο Ray Allen αν και τον έντυνε αποκλειστικά η Jordan Brand έδειξε να έχει μια σαφέστατη προτίμηση σε PEs εκδόσεις προσαρμοσμένες στα χρώματα της τότε ομάδας του, τους Milwaukee Bucks.
Για περισσότερα σχετικά με τον 14ο Air Jordan δεν έχετε παρά να κλικάρετε πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://greeksneakcollector.blogspot.com/2013/01/air-jordan-xiv.html