20 Αυγούστου 2017

Testing Air Jordan Super.Fly 2017

Όταν το 2012 η Jordan Brand μας σύστηνε το Super.Fly κανείς δε νομίζω να περίμενε πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα ταν η απαρχή μια νέας μη-signature σειράς εκ μέρους της θυγατρικής της Nike η οποία θα μάλιστα συνέχιζε να είναι εν ζωή μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Μπορεί το τελευταίο Super.Fly να ταν απογοητευτικό και να έχασε πολλούς από τους φαν που ανέκτησε το τέταρτο μοντέλο όμως το νέο έκτο κατά σειρά Super.Fly έρχεται να αποκαταστήσει τη τάξη και να επαναφέρει τη σειρά στο προσκήνιο. Το Air Jordan Super.Fly 2017 ξεκίνησε να είναι talk of the town πολύ πριν το καλοκαίρι καθώς ο Blake Griffin εθεάθη να το φοράει σε ματς των τελευταίων Playoffs αλλά παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα παρέα με το Nike Hyperdunk 2017 αφού τα αυτά τα δύο παπούτσια επελέγησαν να είναι τα πρώτα που θα διέθεταν τη νέα αντικραδασμική πρόταση της Nike, React.
Το Air Jordan Super.Fly 2017 είναι η νέα πρόταση της JB και είναι αλήθεια πως θυμίζει περισσότερο μπασκετικό προπερασμένης δεκαετίας εν αντιθέσει με ότι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από την επίσημα ανεπίσημη signature σειρά του forward των L.A. Clippers. Το κέλυφος του είναι αποτελείται από συμπαγές  που χει χωριστεί σε τρεις ζώνες (toe cap-midfoot-heel counter) προσφέροντας μια εξαιρετική αλλά ασφυκτική 1-to-1 προσαρμογή. Η γλώσσα που παρατηρείτε είναι εικονική καθώς πρόκειται για μια σχεδόν καλτσοειδή κατασκευή με πανάρχαια αλλά κλασικά συστατικά ενώ τα Flight Web που ξεπηδούν απ' αυτό ενισχύουν περαιτέρω το lockdown του παπουτσιού. Στο μεσαίο πάτωμα όπου βρίσκεται η ενδιάμεση σόλα κρύβεται κι ο πρωταγωνιστής του παπουτσιού που δεν είναι άλλος από τη νέα αντικραδασμική τεχνολογία της Nike. Πρόκειται για ένα νέο lunarlon τύπου υλικό και για το πρώιμο αυτό στάδιο που βρίσκεται το React επιλέχθηκε να "εγκλωβιστεί" εντός ενός phylon πλαισίου-σασί μέχρι να διερευνηθούν πιο σχολαστικά οι δυνατότητές του. Σίγουρα πάντως δεν θα πρέπει να λογίζεται ως το αντίπαλο δέος του Boost. Τέλος, το πολυαγαπημένο και πολυχρησιμοποιημένο pressure map μοτίβο που προτιμήθηκε για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας του νεότερου Super.Fly είναι για ακόμη μια φορά λίρα εκατό. Σαν εικόνα το Super.Fly 2017 πράγματι δείχνει χοντροκομμένο και ίσως βαρύ όμως αυτά συμβαίνουν όταν δανείζεσαι στιλιστικές ιδέες από τα 90s . Το φαινομενικά ανεξάρτητο heel counter είναι αυτό που φέρει κι όλες τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες καθώς πέραν του εμφανούς Jumpman λογότυπου απ' την εσωτερική μεριά έχει χαραχτεί η λέξη "Flight" έτσι όπως είχαμε συνηθίσει να τη βλέπουμε στην ενδοξότερη ίσως δεκαετία των μπασκετικών παπουτσιών.
Το έκτο Air Jordan Super.Fly φιγουράρει εδώ και μερικές μέρες και στην ελληνική αγορά, πλάι-πλάι σχεδόν με το Nike React Hyperdunk 2017. Για αρχή έχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει φορώντας την παλιομοδίτικη (old school) "προβιά" ενώ αργότερα αναμένεται να "ντυθεί" με πιο ανάλαφρα και σύγχρονα υλικά με το υπόλοιπο μέρος να παραμένει απαράλλαχτο. Σε μια πρώτη επαφή που είχα μαζί του θα έλεγα πως είναι ποιοτικότερο σε σύγκριση με τη mesh-άη έκδοση του νεότερου Hyperdunk αλλά κομματάκι ακριβότερο. Παρακάτω υπάρχουν συγκεντρωμένα τα perfofming βίντεο του Super.Fly ώστε να έχετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται προτού επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα και κάνετε την επένδυσή σας.