19 Οκτωβρίου 2016

Testing Air Jordan CP3.X

Ποιος να το περίμενε ότι κάποια μέρα η προσωπική σειρά παπουτσιών του Chris Paul θα μετρούσε τα δέκα μοντέλα!! Η σειρά CP3 έφτασε με τον πλέον αθόρυβο τρόπο στο διαβόητο νούμερο X, κάτι πολύ σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως είναι ελάχιστες οι signatures σειρές οι οποίες άγγιξαν ή και ξεπέρασαν τα δέκα χρόνια ζωής. Με τη κυκλοφορία του CP3.X, ο γκαρντ των Los Angeles Clippers γίνεται μόλις ο δεύτερος αθλητής που φτάνει τα δέκα μοντέλα με την Jordan Brand και όλα δείχνουν πως θα υπάρξει και συνέχεια τουλάχιστο για όσο καιρό θα αγωνίζεται ο βραχύσωμος Paul.
Το Air Jordan CP3.X τόσο κατασκευαστικά όσο και ποιοτικά είναι ίσως ότι καλύτερο έχουμε δει από τη συγκεκριμένη σειρά. Το επάνω μέρος του έχει δομηθεί με βάση το woven υλικό που πρωτοείδαμε στο AJ XX8 αλλά όχι τόσο πολύ "απελευθερωμένο" αφού ένα λεπτό TPU στρώμα καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εξωτερική πλευρά και μεγάλο τμήμα της φτέρνας λειτουργώντας ταυτόχρονα και σαν εξωτερικό heel counter. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα τεχνική με την οποία αξιοποιούνται τα νήματα Flywire που βρίσκονται συνδεδεμένα όχι απευθείας με τις οπές για τα κορδόνια αλλά με τα στραπ που ναι συνδεδεμένα με τη γλώσσα και "αναδύονται" μέσα από το woven δημιουργώντας τις οπές. Από κει και πέρα έχουμε κλασικά μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό και μόλις ένα θύλακα Zoom Air που απαρτίζεται από εννέα μικρότερους θαλάμους (articulated zoom) μια σύνθεση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι και μάλιστα σε CP3 μοντέλο, με την εν λόγω τεχνική να υιοθετείτε λίγο καιρό αργότερα και από το πολυδιαφημισμένο Ultra.Fly. Τέλος, οι πρώτες εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν ημιδιάφανη εξωτερική σόλα με νέο μέθοδο χάραξης που ακολουθεί ουσιαστικά το μοτίβο με το οποίο έχει "σκαλιστεί" το εύκαμπτο TPU πλαίσιο. Σχεδιαστικά το CP3.X δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ότι έχει παρουσιάσει η συγκεκριμένη σειρά και ιδίως με τα τελευταία τρία μοντέλα που ήταν σχεδόν ολόιδια. Το TPU πλαίσιο αλλά και το woven θα ηγηθούν λογικά της προσπάθειας για κυκλοφορία διαφορετικών χρωματικών εκδόσεων μέσα στη χρονιά, με το "μεσάτο" πλέον Jumpman σήμα κατατεθέν του παπουτσιού.
Το Air Jordan CP3.X είναι μια πολύ αξιόλογη κατασκευή και με συμπαθεστάτη αρχική τιμή διάθεσης αλλά απευθύνεται μόνο σε κείνους που επιθυμούν καλό court feel και σχεδόν τυπική αντικραδασμική προστασία. Το CP3.X αν δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε στην αγορά έχει ήδη τεσταριστεί και αξιολογηθεί από αρκετούς ιντερνετικούς τύπους του οποίους έχετε την ευχέρεια να παρακολουθήσετε στα βιντεάκια που ακολουθούν προκειμένου να έχετε μια πληρέστερη εικόνα για το μοντέλο.