18 Μαΐου 2015

Testing Nike Kobe X Elite

Δεν είναι πολλές οι signature μπασκετικές σειρές παπουτσιών που φτάνουν τα δέκα μοντέλα και γι' αυτό το λόγο πολλοί περίμεναν το δέκατο Kobe από τη Nike να ήταν κάτι ξεχωριστό και διαχρονικό. Οι πρώτες εικόνες του νέου Kobe X απογοήτευσαν το αγοραστικό κοινό αν και με το καιρό αρκετοί άλλαξαν γνώμη γι' αυτό, όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν κάποιοι εξαιρετικοί χρωματισμοί του. Σχεδόν όμως όλοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην Elite έκδοση του μοντέλου ελπίζοντας ότι αυτή θα διόρθωνε τα όποια κακώς κείμενα είχε σχηματίσει η βασική έκδοση. Το πανύψηλο Nike Kobe X Elite επισήμως παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό παρέα με τις Elite εκδόσεις των KD VII και LeBron XII. Προσωπικά δε θα έλεγα ότι εντυπωσιάστηκα καθώς δεν το θεωρώ ομορφότερο από το αντίστοιχο μοντέλο της περυσινής περιόδου που είναι ήταν κάτι εντελώς καινούργιο και ριζοσπαστικό.
Το Nike Kobe X Elite έχει διατηρήσει τα σημαντικότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της βασικής έκδοσης και πιο συγκεκριμένα τη βάση του με τη διάφανη εξωτερική σόλα που "εγκλωβίζει" μέσα της το Lunarlon υλικό και τον θύλακα Zoom Air. Από και και πέρα το άκαμπτο και αφιλόξενο fuse κέλυφος εγκαταλείφθηκε για χάρη της Flyknit τεχνολογίας ώστε το παπούτσι να αποκτήσει ένα πιο premium χαρακτήρα. Το Flyknit κέλυφος και αυτή τη φορά δεν είναι αποτελείται μόνο κλωστές αφού έχει ενισχυθεί με "δόσεις" από fuse ή κόλα που το κάνουν το ίδιο σκληρό με εκείνο (το κέλυφος) του Elite προκατόχου του. Φυσικά δε λείπουν τα Flywire καλώδια για επιπρόσθετη σταθερότητα αν και δε νομίζω πως χρειαζόντουσαν. Όσον αφορά το σχέδιο δε θα έλεγα ότι είναι εντυπωσιακότερο από το Nike Kobe IX Elite, το αντίθετο μάλιστα. Όλως περιέργως δεν έχω κάτι παραπάνω να παρατηρήσω!
Το Nike Kobe X Elite κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα και μπορεί να το βρει κάποιος και σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Η τιμή του φυσικά είναι αδικαιολόγητα "τσιμπημένη" και προβλέπω να παίρνει και αυτό σύντομα το δρόμο για τα outlet καταστήματα. Αν όμως κάποιος από σας αποφασίσει να το αποκτήσει θα πρότεινα να ρίξει μια ματιά στο παρακάτω αναλυτικό το βιντεάκι σχετικά με τη "συμπεριφορά" του παπουτσιού.