12 Μαΐου 2015

Nike KD 8 (preview)

Μπορεί η φετινή μπασκετική χρονιά να οδεύει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή της, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι ξεκινούν για όλους οι καλοκαιρινές διακοπές. Στις εταιρείες αθλητικών ειδών δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στα νέα προϊόντα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο ανεξαρτήτως ομαδικού σπορ. Η Nike ως είθισται τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε - "έμμεσα" - να παρουσιάζει τα νέα μπασκετικά της μοντέλα από τη σειρά του Kevin Durant. Ιδού λοιπόν το όγδοο παπούτσι της σειράς KD!
Οι πρώτες εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα "κοντό" παπούτσι που ναι φτιαγμένο κυρίως από Flyknit υλικό ή Flyweave όπως διάβασα σε κάποιες ανεπίσημες αναφορές και θυμίζει αρκετά το κέλυφος των Nike Kobe 8 και 9. Παρέα στο "πλεκτό" κάνουν και τα απαραίτητα Flywire καλώδια για επιπλέον κρατήματα, με ορισμένα από αυτά να βρίσκονται στην επιφάνεια του κελύφους. Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο του νέου KD είναι το αντικραδασμικό σύστημα που αυτή τη φορά είναι ένας μεγάλος θύλακας Zoom Air χωρίς να αποκλείω τη περίπτωση να είναι και Air Max. Μεταξύ του κελύφους και αερόσολας υπάρχει ένα πλαίσιο στήριξης που χει μια περίεργη μορφή και δε ξέρω κατά πόσο θα διευκολύνει την κίνηση του παπουτσιού. Η τιμή του μοντέλου φημολογείται ότι θα είναι στα 175 δολάρια ενώ θα υπάρχει και "ψηλότερη" έκδοση ακολουθώντας ίσως τη πορεία της σειράς Kobe.
Το Nike KD 8 προορίζεται να κυκλοφορήσει καταμεσής του καλοκαιριού προφανώς ως αντίπαλο δέος του νέου Adidas Crazy Light 5 Boost. Προσωπικά δε με εντυπωσιάζει το παπούτσι που άνετα θα το μπέρδευα με κάποιο Nike Air Max παλαιότερης εποχής που απλά του "κότσαραν" το λογότυπο KD στη κορυφή της γλώσσας. Επίσης αν αληθεύει η τιμή κυκλοφορίας τους προβλέπω να καταλήγει και αυτό σύντομα σε outlet καταστήματα. Τελικά κάθε πέρυσι και καλύτερα για τη Nike!