23 Δεκεμβρίου 2014

Under Armour Steph Curry 1 (preview)

Και όμως είναι πραγματικότητα! Η Under Armour μετά την άδοξη προσπάθειά της να αποσπάσει την υπογραφή του μεγάλου Kevin Durant, αποφάσισε επιτέλους να προχωρήσει σε κάτι που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και κάμποσο καιρό, τη δημιουργία δηλαδή μιας προσωπικής σειράς μπασκετικών παπουτσιών με τη υπογραφή ή το λογότυπο αν θέλετε ενός εκ των NBA αστέρων που διαθέτει. Ο εκλεκτός ή chosen one αν θέλετε δε θα μπορούσε να ήταν άλλος πέραν του Stephen Curry, του φαβορί δηλαδή για το φετινό βραβείο του MVP και μέλους των αχτύπητων έως τώρα Golden State Warriors. Αυτό που λοιπόν αρχικά κυκλοφόρησε ως φήμη, επισημοποίησε με δηλώσεις του ο CEO της Under Armour Kevin Plank, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι το πρώτο μοντέλο Steph Curry θα κυκλοφορήσει το 2015 και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του All Star Game.
Οι πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο παρουσίαζαν ένα μοντέλο "ντυμένο" μιλιτερέ και με σιλουέτα παρόμοια με κείνη του Under Armour Clutchfit Drive, αλλά δε υπήρχε η δυνατότητα να διακρίνουμε περισσότερες λεπτομέρειές του. Οι πιο πρόσφατες όμως φωτογραφίες του, δείχνουν ένα μπασκετικό "ντυμένο" στα μπλε και με "δόσεις" λευκού και κίτρινου χρώματος, τα τρία βασικότερα χρώματα της ομάδος των Warriors. Διαπιστώνουμε απ' τις φωτογραφίες πως η χάραξη της εξωτερικής σόλας είναι ακριβώς ίδια με του Clutchfit Drive χωρίς όμως κάπου περιμετρικά αυτής να εντοπίζεται το λογότυπο "Micro G" που αποτελεί το κυρίαρχο αντικραδασμικό υλικό όλων των UA μπασκετικών μοντέλων μέχρι σήμερα. Αντ' αυτού υπάρχει η λέξη "anafoam" που πιθανότατα να αποτελεί μια νέα αντικραδασμική τεχνολογία της UA, η οποία θα εγκαινιαστεί στη σειρά Curry. Στην εξωτερική μεριά του μοντέλου εντοπίζουμε τη λέξη "Charged" που αποκαλύπτει τη τεχνολογία με την οποία έχει κατασκευαστεί το κέλυφός του. Δεν αποτελεί μια νέα τεχνολογία για την UA καθώς με βάση αυτή κατασκευάζει εδώ και αρκετό καιρό η αμερικάνικη εταιρεία πολλά από τα ρούχα της και αποτελεί ένα υλικό ανάλογο του Drifit της Nike και του Techfit της Adidas. Τέλος, όμορφη λεπτομέρεια αποτελεί η χρήση κλασικού heel cap στο οποίο υπάρχει χαραγμένο το λογότυπο του παίχτη των Warriors.
Το All Star Game της Νέας Υόρκης πλησιάζει οπότε ας κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή μέχρι να δούμε τις νεότερες φωτογραφίες που θα κατακλύσουν το διαδίκτυο με το πρώτο Curry παπούτσι καθώς και να μάθουμε αν αυτό θα κυκλοφορήσει και πότε στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Προς το παρόν απολαύστε τις παρακάτω εικόνες.