9 Δεκεμβρίου 2014

Testing Air Jordan CP3 VIII

Ποιος να το περίμενε, όταν η Jordan Brand αποφάσιζε να ξεκινήσει τη σειρά παπουτσιών με την υπογραφή του Chris Paul, ότι θα έφτανε η στιγμή που θα μετρούσαμε συνολικά οκτώ μοντέλα με το λογότυπο CP3 και χωρίς σε αυτά να καταμετρώ τις εκδόσεις AE για τα εκάστοτε Play Off. Το όγδοο CP3 είναι πλέον γεγονός και μπορώ να ομολογήσω πως εμφανισιακά το θεωρώ ως το πιο "άχρωμο" - για να μη πω αδιάφορο - της έως τώρα σειράς.
Κατασκευαστικά πρόκειται για ένα ακόμη "κοντού" τύπου μπασκετικό, με αρκετά χαμηλό προφίλ που θυμίζει κατά πολύ περασμένα μοντέλα της σειράς όπως το CP3 V, VI και VII. Τα υλικά με τα οποία κατασκευάστηκε το επάνω μέρος είναι τα συνηθισμένα (fuse και mesh) και σε "ξενερώνουν" απότομα μιας και άρχιζε να μας αρέσει η επαναχρησιμοποίηση δέρματος και συνθετικού δέρματος που έγινε για τη κατασκευή του προηγούμενου μοντέλου της σειράς. Το Dynamic Flywire αντικαταστάθηκε από το Flight Web της Jordan Brand που προσφάτως είδαμε να αξιοποιείται στο Super.Fly 3 και στο Jordan XX9. Για αντικραδασμικό σύστημα επανεμφανίζεται το δίδυμο Lunarlon σε φτέρνα και θύλακας Zoom Air στο έμπροσθεν μέρος (από το CP3 VI είχε να ξαναεμφανιστεί η σύνθεση αυτή) προσφέροντας ίσως το πιο "δυνατό" χαρακτηριστικό του παπουτσιού. Τέλος, για πρώτη φορά στη σειρά έχουμε τη χρησιμοποίηση ενός ασύμμετρου πλαστικού πλαισίου που καλύπτει όλη την εξωτερική πλευρά και μέρος της εσωτερικής, με σκοπό να προσφερθεί σταθερότητα αλλά και να αποτραπούν οι όποιες τυχόν ανεπιθύμητες μετατοπίσεις του πέλματος κατά τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης του αθλητή.
Αυτό που ακολουθεί το ξέρετε, είναι δύο βίντεο που περικλείουν μέσα σε μερικά λεπτά τα θετικά και τα αρνητικά σημεία του Air Jordan CP3 VIII. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά, ώστε να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του νέου αυτού μπασκετικού που ήδη κυκλοφορεί και στην Ελληνική αγορά. Προσωπική συμβουλή πάντως είναι να περιμένετε για την AE έκδοση ή προτιμήστε το προηγούμενο CP3.