21 Νοεμβρίου 2014

Testing Nike Zoom Hyperfuse 2014

Το 2010 είναι η χρονιά κατά την οποία ξεκίνησαν, όλες σχεδόν οι κατασκευάστριες εταιρείες μπασκετικών ειδών, να δημιουργούν μοντέλα με γνώμονα το χαμηλό βάρος και την επαρκή αναπνευσιμότητα του ποδιού το οποίο φυσικά δε θα θυσίαζε κάτι από τη στιβαρότητα του παπουτσιού. Η Nike δημιούργησε το 2010 ένα μπασκετικό με αυτά τα χαρακτηριστικά και του έδωσε τη κωδική ονομασίας Hyperfuse. Έκτοτε και κάθε χρόνο η αμερικάνικη εταιρεία φροντίζει να κατασκευάζει και ένα μοντέλο Hyperfuse με το φετινό να είναι το τέταρτο κατά σειρά.
Το Hyperfuse 2014 λοιπόν αποτελεί όπως είναι λογικό μια εξέλιξη του περσινού και κάπως περίεργου Hyperfuse 2013. Το επάνω τμήμα του είναι συνδυασμός από mesh και fuse υλικά και με αναλογία σχεδόν ίδια με εκείνη που υπήρχε και στα προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Το Adaptive Fit κολάρο του Hyperfuse 2013 απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε από ένα παραδοσιακό το οποίο έχει και κάποιες ραβδώσεις που παραπέμπουν στο Hyperdunk 2014. Το αντικραδασμικό σύστημα συνίσταται από δύο θύλακες Zoom Air, σε φτέρνα και στο μπροστινό μέρος, τοποθετημένους μέσα σε σόλα από phylon υλικό η οποία - σόλα - θυμίζει αρκετά εκείνη του Hyperfuse 2011 εξαιτίας κυρίως του Swoosh που βρίσκεται τοποθετημένο στο μέσο της.
Η έμπνευση που είχε το 2010 ο σχεδιαστής Leo Chang για τέτοιου είδους μπασκετικά φαίνεται ότι γοητεύει ακόμη και σήμερα αρκετούς. Στην Αμερική έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό το τέταρτο Hyperfuse ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα σε μια αρκετά προσιτή τιμή. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μια λεπτομερή ανάλυση του Hyperfuse 2014 και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με το πόσο και αν αξίζει τα λεφτά του αλλά και της προσοχής σας.