7 Νοεμβρίου 2014

Testing Nike LeBron 12

Στο πρώτο αγώνα των Cleveland Cavaliers για τη περίοδο 2003-2004, όλοι λίγο πολύ γνώριζαν ότι ο δεκαοκτάχρονος με το νούμερο "23" στη φανέλα του θα αποτελούσε το next best thing για το NBA, το οποίο έψαχνε απεγνωσμένα για την επόμενη γενιά αστέρων της. Αυτό που σίγουρα δε περίμεναν πολλοί ήταν ότι ο LeBron James θα έφτανε τα δώδεκα προσωπικά μοντέλα με τη Nike. Κι όμως για την επιστροφή του Βασιλιά στο σπίτι του, η αμερικάνικη εταιρεία δημιούργησε ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο που αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα όσον αφορά το παρουσιαστικό του.
Η σειρά LeBron συνηθίζει κάθε νέο της μοντέλο να διαφέρει σχεδόν ολοκληρωτικά από το αμέσως προηγούμενο, όπως επίσης και να χρησιμοποιεί πρώτη τις νεότερες τεχνολογίες που αναπτύσσει η Nike, κάτι ανάλογο που κάνει εδώ και τόσα χρόνια η σειρά Jordan. Τα νέα τεχνολογικά "καλούδια" του δωδέκατου LeBron δεν είναι και λίγα, με πρώτη και καλύτερη τη τεχνολογία Megafuse που αποτελεί εξέλιξη του περίφημου fuse, με τη διαφορά ότι είναι ανθεκτικότερο αλλά προσφέρει λιγότερη εισροή και εκροή αέρα. Το Megafuse για τη κατασκευή του κελύφους του συνδυάζεται με Hyperposite υλικά που βρίσκονται τοποθετημένα σε καίρια σημεία του παπουτσιού και προσφέρουν υποστήριξη αλλά και προστασία.Οι δύο προαναφερθέντα υλικά κάθονται πάνω σε μία σόλα Phylon η οποία με τη σειρά της έχει συνδεδεμένες ακριβώς από κάτω τις πέντε μικρές εξάγωνες κάψουλες Zoom Air στο μπροστά μέρος και έναν ακόμη ογκώδη θύλακα Zoom Air στη φτέρνα. Πληροφοριακά να αναφέρω πως κάτι ανάλογο είχε χρησιμοποιηθεί και στα Air Jordan XX και ΧΧ1. Τέλος, φυσικά δε λείπουν τα καλώδια Flywire και η διάφανη σόλα που "αγκαλιάζει" κυριολεκτικά τους θύλακες Zoom δίνοντας την αίσθηση του ανάγλυφου.
Η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τους αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων με τη τελευταία οπή που διέρχονται τα κορδόνια και πιο συγκεκριμένα εξαιτίας ενός πλαστικού δαχτυλιδιού σε αυτό. Τελικά η Nike κατάφερε ταχύτατα να το αντικαταστήσει και να ανακοινώσει τις νέες ημερομηνίες κυκλοφορίας των δεκάδων χρωματισμών που έχει προγραμματίσει για το LeBron 12. Όσοι "ψήνεστε" να αγοράσετε το νέο μοντέλο του Βασιλιά ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω βίντεο στο οποίο και συνοψίζονται τα συν και πλην του.