26 Νοεμβρίου 2014

Testing Adidas J Wall 1

Όταν το Μάρτιο του 2014 εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο οι πρώτες εικόνες ενός μπασκετικού που έφερε το λογότυπο του John Wall, πολλοί δε πίστεψαν (μεταξύ αυτών κι εγώ) ότι η γερμανική εταιρεία θα ξεκινούσε μια νέα σειρά παπουτσιών που θα προοριζόταν για τον μάγο των Washington Wizards. Τελικά εκείνο το μπασκετικό ήταν το J Wall 1 και όχι κάποιο μοντέλο "βάση" στο οποίο θα στηριζόταν η Adidas ώστε να ικανοποιήσει με προσωπικά λογότυπα τους αρκετούς αστέρες της όπως συνέβη παλαιότερα με τις σειρές TS Creator, Lightning, Commander κ.ά. Τελικά αυτό μάλλον θα το κάνει κατά πως φαίνεται το Crazy Light Boost!
Η Adidas μέχρι πρότινος διέθετε δύο προσωπικές σειρές μπασκετικών παπουτσιών, τη D Rose και τη D Howard, όμως αποφάσισε να επεκτείνει τη "γκάμα" της ώστε να χτυπήσει το αντίπαλον δέος (Nike). Το J Wall 1 αποτελεί την απαρχή μιας τρίτης σειράς και έχει ως στόχο να προσφέρει ένα οικονομικό μπασκετικό με ενσωματωμένα όλα τα απαραίτητα κομφόρ που θα φέρει και το λογότυπο ενός εκ των κορυφαίων γκαρντ αυτή τη στιγμή στο NBA, του John Wall. Το παπούτσι έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετό mesh και ολίγον τι από fuse για τη κατασκευή του επάνω τμήματος. Σχεδόν στο μέσο του κελύφους και εκατέρωθεν το πλευρών του, έχουν τοποθετηθεί μικρά υποστηρικτικά "αυτάκια" που προσφέρουν καλύτερα κρατήματα (παρόμοια είχαμε δει και στο Nike Lebron 9). Το περίφημο Sprintframe αντικαταστάθηκε από το "φιλικότερο" Fitframe που έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό ύπαρξης. Κάτω από αυτό το πλαστικό υποστηρικτικό πλαίσιο έχει τοποθετηθεί το αντικραδασμικό υλικό Adiprene+ που αποτελεί μια πιο "ενισχυμένη" εκδοχή του Adiprene, κάτι που ίσως να απογοήτευσε όσους περίμεναν και πάλι Boost υλικό. Τέλος, η χάραξη της εξωτερικής σόλας είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστή αφού σε αυτή αποτυπώνονται το όνομα "Wall" και ο χάρτης των Η.Π.Α., χωριζόμενα όμως και τα δύο στα μισά με το κάθε παπούτσι στο ζεύγος να έχει διαφορετική σόλα όχι όμως και διαφορετική πρόσφυση.
Το Adidas J Wall 1 κυκλοφορεί ήδη σε κάποια καταστήματα στην Ελλάδα. Προσωπικά θεωρώ πως η Adidas κατασκεύασε ένα μπασκετικό που συνδυάζει άψογα το τρίπτυχο εμφάνιση-τεχνολογία-τιμή κάτι το οποίο τείνουμε να ξεχάσουμε ως καταναλωτές. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το J Wall 1 έχε κιόλας δοκιμαστεί και τα πρώτα συμπεράσματα σχετικά με αυτό παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο. Τώρα πια έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω πως θα είναι το D Lillard 1.